1ο Φεστιβάλ Χορού Δήμου Περάματος

1ο Φεστιβάλ Χορού Δήμου Περάματος
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 1ο Φεστιβάλ Χορού στο κλειστό Γυμναστήριο του Νέου Ικονίου το Σάββατο 6 Μαίου που ήταν αφιερωμένο στη οδική ασφάλεια και σαν  κεντρικό του σύνθημα είχε :    ΑΓΑΠΩ ΤΗ ΖΩΉ -ΟΔΗΓΩ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ.
Συμμετείχαν 10 σχολές και σύλλογοι χορού της πόλης μας με πάνω από 200 μαθητές:
ΤΜΗΜΑ ΧΟΡΟΣ ΚΑΙ ΚΙΝΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΓΩ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΝ ΧΟΡΩ
DANZA STUDIO
ΤΗΕ DANCE CLUB BY PERAMA
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ -LETS DANCE
ΡΥΘΜΟΣ ΚΑΙ ΚΙΝΗΣΗ-ΑΝΝΑ ΤΣΙΚΡΙΚΩΝΑΚΗ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΚΟΝΙΟΥ ΧΟΡΟΘΕΑΜΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΚΦΡΑΣΗ
ΣΧΟΛΗ ΜΠΑΛΕΤΟΥ ΡΟΥΛΑΣ ΚΑΤΣΙΑΝΟΥ
ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
 Σε ένα κατάμεστο Γυμναστήριο η νεολαία της πόλη μας έδειξε ότι αξίζει τα καλύτερα.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν: Ο δήμαρχος της πόλης Γιάννης Λαγουδάκης, η αντιδήμαρχος Πολιτισμού-παιδείας-Παιδικών Σταθμών Μαργαρίτα Καζάκου, ο αντιδήμαρχος κ.Τάκης Καραγιαννάκης, οι βουλευτίνες του Σύριζα της Β’Πειραιά κ.κ Κασιμάτη και Καρακώστα, η Πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου κ.Παγώνα Αυτιά-Κατσιμπρή, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.Αράπη Μπέτυ και Κουλαλόγλου Ανδρέας , εκπρόσωποι του συλλόγου Αγάπη για τη Ζωή και πλήθος κόσμου.

Το μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας Χορού 2017

Το μήνυμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Χορού (2017) φέρει την υπογραφή της αμερικανίδας χορεύτριας και χορογράφου Τρίσα Μπράουν, που έφυγε από την ζωή στις 18 Μαρτίου 2017, και έχει ως εξής:
Γιατί θέλησα να πετάξω, έγινα χορεύτρια. Η υπέρβαση του νόμου της βαρύτητας πάντοτε με συγκινούσε. Δεν υπάρχει κρυφό νόημα στους χορούς μου. Αποτελούν μια πνευματική άσκηση σε σωματική μορφή.
Ο χορός επικοινωνεί και διαδίδει την παγκόσμια γλώσσα της επικοινωνίας, καθώς γεννά τη χαρά, την ομορφιά και την πρόοδο της ανθρώπινης γνώσης. Ο χορός είναι δημιουργικότητα… ξανά και ξανά… στη σύλληψη, στην παραγωγή, στην πράξη και στην ερμηνεία. Τα σώματά μας είναι ένα εργαλείο έκφρασης και όχι ένα μέσο αναπαράστασης. Αυτός ο συλλογισμός απελευθερώνει τη δημιουργικότητά μας και αυτό αποτελεί το θεμελιώδες μάθημα και δώρο της τέχνης.
Η ζωή ενός καλλιτέχνη δεν τελειώνει καθώς γερνά, όπως πιστεύουν κάποιοι κριτικοί. Ο χορός είναι φτιαγμένος από ανθρώπους, ανθρώπους και ιδέες. Ως θεατές, μπορείτε να πάρετε τον δημιουργικό παλμό σπίτι μαζί σας και να τον εφαρμόσετε στην καθημερινή σας ζωή.