Ενημέρωση του Δημάρχου Περάματος για τα περιβαλλοντικά προβλήματα της πόλης

Ενημέρωση του Δημάρχου Περάματος για τα περιβαλλοντικά προβλήματα της πόλης
Την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου του Δήμου Περάματος, διεξήχθη ενημέρωση από τον Δήμαρχο Περάματος Γιάννη Λαγουδάκη, για τις αιτίες περιβαλλοντικής υποβάθμισης της πόλης του Περάματος.
Μετά από μια εμπεριστατωμένη παρουσίαση του Δημάρχου γύρω από τα προς συζήτηση θέματα, ακολούθησε τοποθέτηση του Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά κου Γεώργιου Γαβρίλη, καθώς επίσης και του πρώην προέδρου του ΙΓΜΕ κου Ρουσέτου Λειβαδάρου, Δρ Μηχ. Μεταλλείων Μεταλλουργού. Εν συνεχεία ακολούθησε συζήτηση γύρω από τα θέματα, με το σύνολο των ομιλητών να κρίνουν θετικά την ενημέρωση από τον Δήμαρχο.
Τα θέματα τα οποία συζητήθηκαν στην παρουσίαση αφορούσαν ενημέρωση γύρω από την περιβαλλοντική υποβάθμιση του Περάματος. Οι εταιρείες πετρελαιοειδών, η Ψυτάλλεια, ο Χ.Α.Δ.Α. Σχιστού, η Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη με το σύνολο των δραστηριοτήτων της, η θαλάσσια ρύπανση και ο προβλήτας III της COSCO, είναι κάποια από τα θέματα τα οποία παρουσιάστηκαν από το Δήμαρχο, ενώ η ενημέρωση επεκτάθηκε και σε θέματα αντιπλημμυρικού σχεδιασμού που αφορούν στην πόλη του Περάματος.
Στο κλείσιμο της ομιλίας του ο Δήμαρχος παρουσίασε την πάγια θέση του για ενέργειες με στόχο την απομάκρυνση των Πετρελαιοδεξαμενών, ενώ παράλληλα δημοσιοποίησε την πρόθεσή του να διενεργήσει σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα μια Ημερίδα για την Περιβαλλοντική Υποβάθμιση στο Πέραμα με συνδιοργανωτές διάφορους επιστημονικούς φορείς όπως το Πολυτεχνείο Αθηνών και το  Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος.
Η ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα του Δημάρχου της πόλης μας ήταν θετική, καθώς η προσέλευση ήταν μεγάλη. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, εκτός από τον Αντιπεριφερειάρχη κο Γ. Γαβρίλη και τον πρώην πρόεδρο του ΙΓΜΕ κο Ρ. Λειβαδάρο οι οποίοι συνέβαλαν στη συζήτηση με καίριες απαντήσεις σε διάφορα θέματα, Βουλευτές και Περιφερειακοί Σύμβουλοι του Πειραιά. Από πλευράς Δημοτικής Αρχής παρέστη η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, το σύνολο των Αντιδημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων καθώς και η αντιπολίτευση.
Περιβάλλον_Πέραμα