«Περπατάμε για τη Ζωή»! Μια δράση που έγινε θεσμός.

«Περπατάμε για τη Ζωή»! Μια δράση που έγινε θεσμός.
Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η διημερίδα του πολιτιστικού τμήματος του δήμου Περάματος, «Περπατάμε για τη ζωή».
Στα πλαίσια των δράσεων του Δήμου μας, για ευαισθητοποίηση και ενημέρωση σε θέματα που αφορούν την πρόληψη και την αποκατάσταση της υγείας των συνανθρώπων μας, την Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017, διοργανώθηκε περίπατος μέσα στην πόλη του Περάματος.
Ο Δήμαρχος και οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου μας, πλαισιωμένοι από  τον Όμιλο Εθελοντών κατά του Καρκίνου «ΑγκαλιάΖΩ»,  μέλη του Πανελλήνιου Συλλόγου γυναικών με καρκίνο του Μαστού «Άλμα Ζωής»,  την Πολιτιστική Ένωση, την Αργώ, τον σύλλογο Κρητών, το «Ρυθμό και κίνηση», το Danza studio, το Dance club,  τον Τεχνότοπο, το Εν Χορώ, τα Εκπαιδευτήρια Τσαγγαρινού, τους συλλόγους γονέων των δημοτικών σχολείων 3ου & 8Ου, καθώς  και του 1ου  γυμνασίου, μαζί με πλήθος κόσμου, γέμισαν τους δρόμους της πόλης κρατώντας συμβολικά ένα ροζ μπαλόνι και «Περπάτησαν για την Ζωή».
Η δεύτερη ημέρα της εκδήλωσης, Δευτέρα 6 Νοεμβρίου, έλαβε χώρα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου του Δήμου Περάματος, όπου επιστήμονες γιατροί ξεδίπλωσαν μια σειρά παρουσιάσεων για τον καρκίνο του Μαστού.
Αρχικά, ο κος Κώστας Κόντζογλου, Χειρουργός, Αναπληρωτής Καθηγητής Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, ξεκίνησε την ενημέρωση που αφορούσε στη Χειρουργική θεραπεία του Καρκίνου του Μαστού.
Σε δεύτερη φάση ο κος Φραγκούλης Μάριος, Πλαστικός Χειρουργός της Πανεπιστημιακής ΒΠΠΧ Κλινικής του Λαϊκού Νοσοκομείου Αθηνών, εξήγησε τους Τρόπους Αποκατάστασης, ενώ το κλείσιμο της παρουσίασης ανέλαβε ο κος Δαμάσκος Χρήστος, Γεν. Χειρουργός και Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών, διατυπώνοντας τις Ερευνητικές Εξελίξεις στον Καρκίνο του Μαστού.
Κλείνοντας την εκδήλωση, ο Δήμαρχος Γιάννης Λαγουδάκης, σε απόλυτη ταύτιση με τους συνεργάτες του, ευχαρίστησε θερμά τους συμμετέχοντες για την ενεργή παρουσία τους καθ’ όλο το διήμερο και δεσμεύτηκε να προσφέρει και άλλες τέτοιες εποικοδομητικές δράσεις προς όφελος του Δήμου Περάματος.
ζω1ζω4 ζω3 ζω2