“ΕΚΟΙΜΗΘΗ” Ο ΠΑΤΗΡ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΥΛΑΚΟΣ

“ΕΚΟΙΜΗΘΗ” Ο ΠΑΤΗΡ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΥΛΑΚΟΣ

Ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο Περάματος  εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια για το θάνατο του παπα-Χρήστου. «Η απώλεια για τον τόπο και την εκκλησία μας είναι μεγάλη και ευχόμαστε να υπάρξουν και άλλοι συνεχιστές του λόγου και του έργου του», δήλωσε ο δήμαρχος Γιάννης Λαγουδάκης.

Στις 13 -6-2019 ο αγαπητός ιερέας  Χρήστος Παυλάκος εκοιμήθηκε .

Το σκήνωμά του μακαριστού θα ετέθει ί σε λαϊκό προσκύνημα  στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Περάματος  το απόγευμα της Πέμπτης όπου και  τελέστηκε  Ιερά Αγρυπνία από τις 9 το βράδυ έως τη 1 τα ξημερώματα.

Η Εξόδιος Ακολουθία θα ψαλεί σήμερα  Παρασκευή 14 -6-2019  στις 12 το μεσημέρι στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Περάματος.

Ο πατήρ Χρήστος Παυλάκος του Αντωνίου και της Ελένης, γεννήθηκε στους Μολάους Λακωνίας το έτος 1940. Τελείωσε το σχολείο στους Μολάους και στη συνέχεια φοίτησε στη Θεολογική Σχολή Αθηνών απέκτησε  το πτυχίο της Θεολογίας το 1964.

Τον Ιανουάριο του 1966 παντρεύτηκε με την μέλλουσα πρεσβυτέρα Μαριάννα, το γένος Γεωργοβασίλη και απέκτησε 4 παιδιά, τα οποία δημιούργησαν οικογένειες και σήμερα έχει 9 εγγόνια.
Στις 2/4/1966 Σάββατο του Λαζάρου, χειροτονήθηκε Διάκονος  στον Ι. Ν. Αγ. Λαζάρου στο Μεσολόγγι.

Στις 30/5/1966, χειροτονήθηκε Πρεσβύτερος,  στον Ι. Ν .Αγ. Τριάδος Αγρινίου στον οποίο τοποθετήθηκε και έμεινε 3,5 έτη μέχρι το Νοέμβριο του 1969.

Στις 27/11/1969 προσελήφθηκε στην Ι. Μητρόπολη Νικαίας και τοποθετήθηκε στον Ι. Ν. Αγ. Νικολάου Περάματος.

Το 1970 ορίστηκε υπό του αειμνήστου Μητροπολίτου Νικαίας Γεωργίου και διετέλεσε Αρχιερατικός Επίτροπος Περάματος για περίπου 35 και πλέον έτη.

Στον Αγ. Νικόλαο Περάματος παρέμεινε  κατ’ επιλογήν του αν και του προτάθηκε πολλές φορές να διακονήσει σε Ναό πλησίον του τόπου κατοικίας του στη Νίκαια. Από την αρχή της διακονίας του στον Αγ. Νικόλαο κατέβαλε προσπάθειες να ανεγερθεί νέος Ι. Ναός καθώς  ο παλαιός  είχε αρχίσει ήδη να γίνεται ετοιμόρροπος και επικίνδυνος.

Μετά από πολλές προσπάθειες ο θεμέλιος λίθος τέθηκε το 1985 ενώ τα εγκαίνια του Ναού τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος, ο οποίος και επαίνεσε το έργο του πατέρα Χρήστου λέγοντας  «τον τιμούμε για τα όσα τράβηξε για να χτιστεί και να  μας παρουσιάσει αυτόν τον υπέροχο Ναό».