Αλληλεγγύη για όσους έχουν ανάγκη…

Αλληλεγγύη για όσους έχουν ανάγκη…

Η δημοτική αρχή του Περάματος δεν γυρνά τη πλάτη στους δημότες της και ειδικά στους άπορους και στους άστεγους,  σ’ αυτούς που το ένα πιάτο φαΐ  δεν είναι δεδομένη υπόθεση αλλά καθημερινή αγωνία.

Εξήντα πέντε μερίδες φαγητού παρέχονται σε καθημερινή βάση σε ανθρώπους που βρίσκονται σε οικονομική αδυναμία προκειμένου να διασφαλιστεί ένα αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης. Επιπλέον διανέμονται κατ’ οίκων 20 μερίδες φαγητού σε μη αυτοεξυπηρετούμενους μοναχικούς ηλικιωμένους και ΑΜΕΑ.

Το πρόγραμμα διανομής φαγητού ξεκίνησε τον περασμένο Δεκέμβρη σε συνεργασία αρχικά με εταιρεία catering και στη συνέχεια και  με τη πρόσληψη σεφ μέσω προγράμματος του ΕΣΠΑ.

«Όταν ξεκίνησα, τονίζει ο μάγειρας Ιγνάτιος Ξενέλλης, δεν υπήρχε τίποτα, μονάχα η επιμονή του δημάρχου Γιάννη Λαγουδάκη  να στηρίξει τους ανθρώπους που είχαν ανάγκη εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα την αξιοπρέπεια τους. Αυτό που κάνει εντύπωση, είναι ότι ο δήμαρχος  από τα πρώτα προγράμματα  που ανέλαβε να υλοποιήσει ήταν το συγκεκριμένο πρόγραμμα σίτισης. Μας ζήτησε διακριτικότητα και υπευθυνότητα. Οι άνθρωποι ντρέπονται να ζητήσουν βοήθεια, μας είπε, καθήκον μας είναι να τους βρούμε εμείς».

Έτσι ξεκίνησε η διανομή φαγητού. Σιγά σιγά αρχίζει, να ενισχύεται η κουζίνα με ηλεκτρικές συσκευές με απώτερο στόχο τον πλήρη εξοπλισμό της.

Ιδιαίτερη αναφορά ωστόσο θα πρέπει να γίνει στη  βοήθεια που προσέφεραν ο Διευθυντής Κοινωνικής Υπηρεσίας Μανόλης Σωκράτης και η προϊστάμενή Ιωάννα Τσελέπη. Ήταν αυτοί  που διασφάλισαν την αυστηρή τήρηση των κριτηρίων που απαιτούνταν για να ενταχθούν στο πρόγραμμα όσοι είχαν  πραγματικά  ανάγκη.

Η δημοτική αρχή είναι αποφασισμένη να συνεχίσει να στηρίζει τους δημότες που πλήττονται  και να βελτιώνει όσο είναι δυνατόν την δύσκολη κατάσταση την οποία ζουν. Είναι επίσης αποφασισμένη να αναδείξει  μια συλλογική συνείδηση η οποία θα βοηθήσει στη δημιουργία μια νοοτροπίας βασισμένης στην προσφορά και στην αλληλεγγύη.