Η Εκπροσώπηση του Δήμου Περάματος στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Πόλεων 2019 στις Βρυξέλλες και Συμμετοχή του στην συνάντηση δικτύωσης της EuroConnect

 

Μία από τις βασικότερες προτεραιότητες του Δήμου Περάματος είναι η εξασφάλιση ενός βιώσιμου περιβάλλοντος για τους πολίτες με την υλοποίηση καινοτόμων δράσεων. Προς το σκοπό αυτό θεωρούμε πως είναι αναγκαία η μέγιστη δυνατή αξιοποίηση των κοινοτικών κονδυλίων σε τομείς όπως η περιφερειακή ανάπτυξη, ο ψηφιακός μετασχηματισμός και η πράσινη οικονομία. Σε αυτό το κλίμα εξωστρέφειας που διαμορφώνεται σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ο Δήμος μας επιδιώκει τη στενή συνεργασία με άλλες πόλεις και την ανταλλαγή καλών πρακτικών για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των προκλήσεων, στις οποίες καλούμαστε να ανταποκριθούμε.

Ο Δήμος Περάματος εκπροσωπήθηκε από συνεργάτες στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Πόλεων και Περιφερειών 2019 στις εγκαταστάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες, το σημαντικότερο και μεγαλύτερο γεγονός για πόλεις και περιφέρειες με πάνω από 100 εκδηλώσεις και συζητήσεις. Επίσης ο Δήμος Περάματος συμμετείχε ως συνεργάτης στην Συνάντηση Δικτύωσης και Γνωριμίας της εταιρείας EuroConnect στις Βρυξέλλες σε συνεργασία και με τους Δήμους Ελευσίνας, Παιανίας, Φυλής και Νότιας Κυνουρίας τις ημέρες της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Πόλεων 2019 και συγκεκριμένα την Τρίτη 8/10.

Οι θεματικές που αναπτύχθηκαν, πέρα από τα γενικά Θεσμικά Ζητήματα και τις Κατευθύνσεις καθώς και τις Προετοιμασίες για την νέα Προγραμματική Περίοδο 2021-2027, είναι η Κυκλική Οικονομία και οι Εφαρμογές της, το Περιβάλλον & Κλιματική Αλλαγή, οι Βιώσιμοι Στόχοι, τα Όργανα Πολιτικής Προστασίας, το Βιώσιμο Αστικό Περιβάλλον και η Ψηφιοποίηση των Κατασκευών, οι Έξυπνες Πόλεις και οι Προηγμένες Τεχνολογίες, η Στήριξη Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων.

Οι ομιλητές/ιες που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση είναι οι Ευρωβουλευτές κ.Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, κ.Πέτρος Κόκκαλης και κ.Νίκος Ανδρουλάκης, οι Αξιωματούχοι της Ε.Ε. κ. Ζωρζέττα Λάλη, κ. Willebrordus Sluijters, κ. Αγγελική Βότσογλου, κ. Δάνα Ελευθεριάδου, κ. Ηλέκτρα Παπαδάκη, ο Ομότιμος Καθηγητής κ.Βασίλης Αγγελής και ο πρόεδρος της ΠΕΔΑ και δήμαρχος Νίκαιας ΑΓ.Ι.Ρέντη κ. Γιώργος Ιωακειμίδης.

Η εκδήλωση, η οποία φιλοξένησε πολυάριθμους Δημάρχους και στελέχη από πάνω από 20 ελληνικούς δήμους, πραγματοποιήθηκε στο Science14 Brussels με χορηγό επικοινωνίας την euractiv.gr.