Ανακοίνωση του Δήμου Περάματος εν όψει της κακοκαιρίας

Υπάρχει πρόβλεψη για κακοκαιρία με ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους που είναι πιθανό να πλήξουν το Δήμο μας τις επόμενες ώρες. Σε περίπτωση που η πρόγνωση αυτή επαληθευθεί και δημιουργηθούν προβλήματα που δυσχεράνουν την κυκλοφορία θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση τις επόμενες ώρες σχετικά με τη λειτουργία των σχολικών μονάδων της πόλης.

Παράλληλα ενημερώνουμε πως η αποκομιδή των απορριμμάτων έχει ξεκινήσει έκτακτα από τις 18:00 για προληπτικούς λόγους. Η Πολιτική Προστασία του Δήμου μας βρίσκεται σε ετοιμότητα με το προσωπικό και την υλικοτεχνική της υποδομή σε συντονισμό με κλιμάκιο της Περιφέρειας Αττικής, ώστε να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά όλα τα πρόβλημα που είναι πιθανόν να ανακύψουν και απαιτούν άμεσες παρεμβάσεις και ενέργειες.

Στα πλαίσια της αποφυγής προβλημάτων λόγω της κακοκαιρίας, καθώς και της έγκαιρης αντιμετώπισής τους, απαιτείται η συνεργασία μεταξύ Δήμου και πολιτών.  Γι’ αυτό είναι αναγκαίο οι πολίτες να ασφαλίσουν αντικείμενα που είναι εκτεθειμένα σε εξωτερικούς χώρους, τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς. Επίσης πρέπει να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν χωρίς εμπόδια, καθώς επίσης να αποφεύγουν να διασχίζουν δρόμους που δημιουργούν χειμάρρους και ρέματα, πεζοί ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων. Επισημαίνεται δε, πως και για αρκετές ώρες κατόπιν της εκδήλωσής των αναμενόμενων καιρικών φαινομένων, οι πολίτες είναι σημαντικό να ακολουθήσουν για την ασφάλειά τους πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως η Τροχαία, η Πυροσβεστική και η Πολιτική Προστασία του Δήμου μας.

Ο Δήμος Περάματος βρίσκεται σε επιφυλακή και σε περίπτωση έκτακτου γεγονότος, οι πολίτες μπορούν να καλέσουν στο 2132037288.