«Ημέρα Υιοθεσίας Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς»

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε την Κυριακή 8/12/2019 η «Ημέρα Υιοθεσίας Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς» του Δήμου Περάματος. Μία δράση που υλοποιείται για πρώτη φορά στην πόλη μας και στηρίζει το όραμα μας, όλα τα ζώα να βρουν μία οικογένεια!

Στον υπαίθριο χώρο του θεάτρου της πόλης μας «Μίκης Θεοδωράκης», μικροί και μεγάλοι ήρθαν σε επαφή με 20 αδέσποτα σκυλιά, άριστης φυσικής κατάστασης, διάφορων ηλικιών, κοινωνικοποιημένα και πολύ φιλικά.

Την εκδήλωση αυτή διοργάνωσαν ο Δήμαρχος Περάματος Λαγουδάκης Γιάννης, ο οποίος είναι και Πρόεδρος της Πενταμελούς Επιτροπής αδέσποτων ζώων συντροφιάς, η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος για τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς Γκλεζάκου Τσελεκίδου Τριανταφυλλιά, η Δημοτική Σύμβουλος Λαγουδάκη Δανάη, καθώς και τα μέλη της Πενταμελούς Επιτροπής κα Πανδρούλα Άννα, κα Χρηστάκου Στάσα, κα Σακαρέλη Ελένη και ο κ. Αγαλιώτης Νίκος.

Οι πολίτες ενημερώθηκαν για τις διαδικασίες της υπεύθυνης υιοθεσίας από τα μέλη της πενταμελούς επιτροπής του Δήμου, καθώς και από τον κ. Γραμματικάκη Δημήτρη, που είναι εκπαιδευτής σκύλων και μέλος της ομάδας των Ζωοφιλικών Ενημερώσεων Σχολείων, Ιδρυμάτων και Οργανισμών ΖΩ.Ε.Σ. , ο οποίος συμμετείχε εθελοντικά στη δράση.

Μέσω του διαδραστικού, εκπαιδευτικού και πολυθεματικού τους προγράμματος «Ζωο… φιλώντας, μαθήματα άδολης αγάπης», εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, ενημερώθηκαν φιλοζωικά μικροί και μεγάλοι.

Για την ευζωία των αδέσποτων φίλων μας και για να «αδειάσουν όλα τα κλουβιά» ας προσπαθήσουμε ως υπεύθυνοι και ευσυνείδητοι κηδεμόνες να στειρώνουμε και να πιστοποιούμε τα δικά μας ζώα συντροφιάς.

Η Δημοτική Αρχή είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη στα ζητήματα ζωοφιλικής παιδείας και της προστασίας του περιβάλλοντος και επιδιώκει δράσεις, όπως αυτή της Ημέρα Υιοθεσίας Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς, να αποτελέσουν θεσμό.