Σύσκεψη Δημάρχων και Αντιπεριφερειάρχου Πειραιώς στο Πέραμα (21/1/2020)

Σύσκεψη Δημάρχων και Αντιπεριφερειάρχου Πειραιώς στο Πέραμα (21/1/2020)

 

Μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Περάματος, κου Ιωάννη Λαγουδάκη, την Τρίτη 21/1/2020, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Δημαρχείο Περάματος, στην οποία παρευρέθηκαν η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κα Αντωνάκου Σταυρούλα η οποία εκπροσωπούσε και την Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κα Θεοδωρακοπούλου-Μπόγρη Βασιλική, ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Μώραλης Ιωάννης, ο Δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας κ. Βρεττάκος Χρήστος, ο Δήμαρχος Νίκαιας-Ρέντη κ. Ιωακειμίδης Γεώργιος, ο Δήμαρχος Κορυδαλλού, κ. Χουρσαλάς Νίκος και ο Αντιδήμαρχος Σαλαμίνας κος Κόγιας ως εκπρόσωπος του Δήμαρχου Σαλαμίνας.

Στο πλαίσιο της συζήτησης-σύσκεψης που έγινε σήμερα, αναδείχθηκε η ανάγκη να παρθούν οι απαιτούμενες πρωτοβουλίες από τον Α’ και Β’ βαθμό Αυτοδιοίκησης προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι διαδοχικές επιβαρύνσεις στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά από παλιές και νέες οχλούσες δραστηριότητες και συμφωνήθηκε να σταλεί κοινή επιστολή από τους φορείς Α’ και Β’ βαθμού, προς τους αρμοδίους φορείς σε σχέση με τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων από τον νέο φορέα ΟΛΠ.

Στη σύσκεψη αυτή κατατέθηκαν αντιρρήσεις για νέα προτεινόμενα έργα, ζητήθηκαν πρόσθετα μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος και έγιναν κρίσιμες επισημάνσεις για τις εξελίξεις στον ευρύτερο Πειραιά και προτάθηκε να δημιουργηθούν μηχανισμοί και ειδικές μονάδες παρακολούθησης των περιβαλλοντικών επιβαρύνσεων.

Στις επόμενες ημέρες συμφωνήθηκε να κατατεθεί σχετικό υπόμνημα με το σύνολο των προτάσεων, αντιρρήσεων, επισημάνσεων και παρατηρήσεων.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΓΟΥΔΑΚΗΣ