Συνέντευξη του Δημάρχου Περάματος στην εκπομπή «Δημοσκοπήσεις» του Attica TV και στον δημοσιογράφο Γιώργο Λαιμό

Συνέντευξη του Δημάρχου Περάματος στην εκπομπή «Δημοσκοπήσεις» του Attica TV και στον δημοσιογράφο Γιώργο Λαιμό

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τη συνέντευξη του Δημάρχου Περάματος Γιάννη Λαγουδάκη από το 8ο λεπτό έως το 33ο

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις πρωτοβουλίες του Δήμου Περάματος απέναντι στη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της COSCO που εάν εγκριθεί στην υπάρχουσα μορφή της είναι δεδομένο πως θα προκαλέσει νέα περιβαλλοντικά, χωροταξικά και κυκλοφοριακά προβλήματα στην πόλη.

 

Υπενθυμίζεται πως με βασικό γνώμονα την προστασία της υγείας και της ποιότητας ζωής των πολιτών ο Δήμαρχος έχει στείλει έγκαιρα υπόμνημα με τις θέσεις του Δήμου στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, έχει προχωρήσει σε σύσκεψη για τη διαμόρφωση κοινών θέσεων με τους Δημάρχους της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά (Πειραιάς, Κερατσίνι-Δραπετσώνα, Νίκαια-Ρέντης, Κορυδαλλός, Σαλαμίνα) και την Αντιπεριφέρεια Πειραιά, ενώ έχει πραγματοποιήσει ευρύτατη σύσκεψη με τους παραγωγικούς φορείς, οι οποίοι ενημερώθηκαν για όλες τις ενέργειες που έχει προβεί ο Δήμαρχος Περάματος.

 

Παράλληλα, με αφορμή τις εξαγγελίες του Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργου Πατούλη αναφορικά με το σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων της Περιφέρειας Αττικής, ο Δήμαρχος ξεκαθάρισε στη συνέντευξη πως το Πέραμα είναι ήδη μία περιοχή υπερκορεσμένη από πολλές οχλούσες δραστηριότητες και δεν θα ανεχθεί καμία νέα περιβαλλοντική επιβάρυνση που σχεδιάζεται από οποιονδήποτε ερήμην του Περαμαϊκού λαού.

 

Ιδιαίτερα σε σχέση με τη διαχείριση των απορριμμάτων, στο πλαίσιο της χωροταξικής δημοκρατίας ο Δήμος Περάματος έχει κάνει και με το παραπάνω το χρέος του, αφού στα γεωγραφικά του όρια φιλοξενεί το ΚΕΛ Ψυττάλειας, το οποίο καλύπτει περίπου το 90% των αναγκών της Αττικής για τα υγρά απόβλητα, το ΣΜΑ Σχιστού που ήδη εξυπηρετεί πάνω από 18 Δήμους, τις εταιρείες πετρελαιοειδών που καλύπτουν σχεδόν το 70% των αναγκών σε πετρελαιοειδή της Αττικής, καθώς και το μεγαλύτερο πορθμείο της χώρας σε διακίνηση αυτοκινήτων και επιβατών και δεύτερο της Ευρώπης μετά το Καλαί της Γαλλίας, το οποίο προκαλεί τεράστια κυκλοφοριακή και περιβαλλοντική επιβάρυνση μέσω του μοναδικού δρόμου εισόδου-εξόδου της πόλης. Επιπλέον, είναι γνωστό ότι τα 7,5 χλμ ακτογραμμής της πόλης καταλαμβάνονται από τον ιδιώτη επενδυτή του λιμανιού του Πειραιά (COSCO).

 

Ο Δήμαρχος ήταν σαφής στο γεγονός πως ο Δήμος Περάματος είναι έτοιμος να χρησιμοποιήσει κάθε πρόσφορο μέσο για να αποτρέψει σχεδιασμούς που εάν υλοποιηθούν θα υποβαθμίσουν ακόμα περισσότερο την ποιότητα ζωής των πολιτών μας.