Συνάντηση του Δημάρχου Περάματος κ. Γιάννη Λαγουδάκη με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη

Στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη βρέθηκε την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου ο Δήμαρχος Περάματος, κ. Γιάννης Λαγουδάκης μαζί με τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου κ. Δημήτρη Στάθη, όπου συναντήθηκαν με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, καθώς και με συνεργάτες του.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικό κλίμα, συζητήθηκαν εκτενώς τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος και άπτονται των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου, καθώς και τα αναγκαία μέτρα για την άμεση και ουσιαστική επίλυσή τους.

Ειδικότερα, ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Λαγουδάκης έθεσε στον Υπουργό το ζήτημα της υποστελέχωσης του Αστυνομικού Τμήματος Περάματος, του Τμήματος Ασφαλείας Περάματος, καθώς και του Β’ Τμήματος Τροχαίας Πειραιά με την ανάγκη ενίσχυσης των τμημάτων τόσο με ανθρώπινο δυναμικό, όσο και με υλικοτεχνικό εξοπλισμό, να καθίσταται επιτακτική.

Επιπλέον, ο Δήμαρχος ενημέρωσε τον Υπουργό για την ανάγκη ενίσχυσης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στο Πέραμα. Εξάλλου, ο ρόλος της στο πλαίσιο της πολιτικής προστασίας για το ενδεχόμενο ενός τεχνολογικού ατυχήματος με βάση την οδηγία Seveso είναι ιδιαίτερα σημαντικός.

Παράλληλα, ο Δήμαρχος έθεσε στη συζήτηση το μεγάλο πρόβλημα της παραβατικότητας στο Παζάρι του Σχιστού, καθώς και το φαινόμενο των βανδαλισμών υποδομών της πόλης. Επιπρόσθετα, ζητήθηκαν μέτρα ελέγχου του κυκλοφοριακού φόρτου στη λεωφόρο Σχιστού, καθώς και των κεντρικών οδικών άξονων της πόλης που είναι συνέπεια του Πορθμείου, βυτίων των εταιρειών πετρελαιοειδών, καθώς και της διακίνησης των κοντέινερ λόγω του λιμανιού στον ένα μοναδικό δρόμο εισόδου-εξόδου της πόλης.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης διαβεβαίωσε το Δήμαρχο πως θα ενισχύσει τις αστυνομικές δυνάμεις στην περιοχή, θέτοντας μάλιστα κι ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα αντιμετώπισης των προβλημάτων που ταλανίζουν την πόλη. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία προκειμένου να επιλύεται άμεσα κάθε πρόβλημα που ανακύπτει.