Προληπτική απολύμανση όλων των σχολικών μονάδων του Δήμου Περάματος

Προληπτική απολύμανση όλων των σχολικών μονάδων του Δήμου Περάματος

Ο Δήμος Περάματος από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε σε παγκόσμιο επίπεδο η επιδημία του COVID-19 (κορωνοϊού), που έπληξε και τη χώρα μας, συμβάλλει με όλες τις δυνάμεις του, με σύνεση και σοβαρότητα, με ψυχραιμία κι όχι πανικό, στην προσπάθεια διαφύλαξης της δημόσιας υγείας των δημοτών.

Στο πλαίσιο αυτό, από την Τετάρτη 11 Μαρτίου 2020 έως την Παρασκευή 13 Μαρτίου 2020 όλες οι σχολικές μονάδες της πόλης μας (Προσχολική Αγωγή-Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση) θα παραμείνουν κλειστές, ώστε να προχωρήσουμε σε απολύμανση των χώρων από εξειδικευμένο και πιστοποιημένο συνεργείο στον κορωνοϊό.

Είναι σημαντικό να τονιστεί πως σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ η απολύμανση των σχολείων δεν είναι απαραίτητη και δεν προβλέπεται εάν δεν παρατηρηθεί κρούσμα. Παρ’ όλα αυτά, στην προσπάθειά μας να αμβλύνουμε κάθε ανησυχία, λαμβάνουμε όλα τα μέτρα για να είμαστε όσο το δυνατόν καλύτερα θωρακισμένοι απέναντι στην απειλή του κορωνοϊού.

Η Δημοτική Αρχή βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τα συναρμόδια υπουργεία και τον ΕΟΔΥ, ενώ την ίδια στιγμή τόσο η Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή, όσο και η Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή, λαμβάνουν όλα τα προτεινόμενα απαραίτητα και αναγκαία μέτρα για τη διαφύλαξη της υγείας των μαθητών και των εκπαιδευτικών.