Ενημέρωση του Δημάρχου Περάματος Γιάννη Λαγουδάκη για τη λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου τις επόμενες 14 ημέρες

Ενημέρωση του Δημάρχου Περάματος Γιάννη Λαγουδάκη για τη λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου τις επόμενες 14 ημέρες

 

 

Έχοντας επίγνωση της δύσκολης κατάστασης που βιώνουμε, ζητώ την κατανόηση και τη συνεργασία σας σε μία σειρά από σημαντικές, αλλά και αναγκαίες αλλαγές, τις όποιες είμαστε υποχρεωμένοι να εφαρμόσουμε.

Η προστασία της δημόσιας υγείας των κατοίκων της πόλης του Περάματος  αποτελεί βασική προτεραιότητα για εμάς, σε αυτή τη δύσκολη στιγμή που βιώνει το σύνολο της ελληνικής επικράτειας, αλλά και η παγκόσμια κοινότητα.

Ακολουθώντας τις αποφάσεις και τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας, του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας και του Υπουργείου Εσωτερικών προχωράμε σε μια σειρά νέων επικαιροποιημένων μέτρων, έχοντας ως βασικό στόχο τον περιορισμό της αυτοπρόσωπης παρουσίας των πολιτών σε υπηρεσίες του Δήμου, για να επιλύσουν ζητήματα της καθημερινότητας τους.

 

Σε αυτό το πλαίσιο:

 • Αναστέλλεται για 14 ημέρες η λειτουργία των υπηρεσιών της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Περάματος που εξυπηρετούν το κοινό. Η αναστολή της λειτουργίας δεν θα έχει καμία επίπτωση, οικονομική ή άλλη, στην εξέλιξη των υποθέσεων των ενδιαφερόμενων πολιτών.

 

 • Αναστέλλεται για 14 ημέρες η λειτουργία των Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου, συμπεριλαμβανομένου του τμήματος Εσόδων και ΤΑΠ, που εξυπηρετούν το κοινό. Η αναστολή της λειτουργίας δεν θα έχει καμία επίπτωση, οικονομική ή άλλη, στην εξέλιξη των υποθέσεων των ενδιαφερόμενων πολιτών.

 

 • Οι πολίτες μπορούν να συνεχίζουν να υποβάλλουν αιτήσεις για διόρθωση των τετραγωνικών μέτρων των ακινήτων τους σύμφωνα με το Νόμο Ν4647/2019, μέχρι τις 30/06/2020 και μέσω της νέας ηλεκτρονικής πλατφόρμας προκειμένου να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις.

 

 • Όλοι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στέλνουν τις αιτήσεις τους ηλεκτρονικά στο site του Δήμου Περάματος, info@perama.gr και να επισυνάπτουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Εν συνεχεία η αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου θα επεξεργάζεται την αίτηση και θα ενημερώνει τον αιτούμενο τηλεφωνικά και ηλεκτρονικά. Με τον τρόπο αυτό οι πολίτες δεν θα χρειάζεται πλέον να επισκεφτούν τις υπηρεσίες του Δήμου ούτε για την κατάθεση της αίτησης ούτε για την παραλαβή του πιστοποιητικού.

 

 • Όλα τα συλλογικά όργανα του Δήμου Περάματος (Δημοτικό Συμβούλιο,  Οικονομική Επιτροπή και Επιτροπή Ποιότητας Ζωής)  θα λαμβάνουν αποφάσεις δια περιφοράς, από την Τρίτη 17 Μαρτίου και για 14 ημέρες.

 

 • Οι πολιτικοί γάμοι που έχουν προγραμματιστεί για τις επόμενες 14 ημέρες στο Δημαρχείο θα γίνουν με την παρουσία ως και 10 ατόμων στην διάρκεια της τελετής και θα πραγματοποιούνται στο ανοιχτό θέατρο Μίκης Θεοδωράκης.

 

 • Τοποθετούνται γυάλινα προστατευτικά γκισέ για την ασφαλή επαφή των εργαζομένων με το κοινό.

 

 • Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Περάματος συνεχίζει κανονικά την λειτουργία της με ενισχυμένα μέτρα υγιεινής για την προστασία των δικαιούχων αλλά και των εργαζόμενων.

 

 • Το ΚΕΠ θα λειτουργεί Δευτέρα – Παρασκευή κατά τις ώρες 7:30-14:30 αποκλειστικά και μόνο για επείγουσες υποθέσεις και με μέγιστο αριθμό 2 ενδιαφερομένων εντός του καταστήματος.

 

 • Από τη Δευτέρα 15-3-2020 θα λειτουργεί τηλεφωνικό κέντρο στο Δήμο, όπου οι δημότες στα τηλέφωνα 2132037260 και 2132037261 θα λαμβάνουν πληροφορίες σχετικά με θέματα λειτουργίας του Δήμου, ενώ ήδη στην ιστοσελίδα του Δήμου Περάματος λειτουργεί ξεχωριστή ανάρτηση στο banner (πλαίσιο) για τη Δημόσια Υγεία, με διαρκή ενημέρωση σχετικά με τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό, καθώς και με τις σχετικές ανακοινώσεις τόσο του Δήμου Περάματος όσο και των αρμόδιων φορέων στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.perama.gr/category/%cf%85%ce%b3%ce%b5%ce%af%ce%b1/%ce%b4%ce%b7%ce%bc%ce%bf%cf%83%ce%b9%ce%b1-%cf%85%ce%b3%ce%b5%ce%b9%ce%b1/

 

 • Βρισκόμαστε σε μια έκτακτη κατάσταση. Αποφεύγουμε τις άσκοπες μετακινήσεις και τον συνωστισμό. Τηρούμε όλους τους προτεινόμενους κανόνες υγιεινής. Μόνο όταν υπάρχει μεγάλη ανάγκη μετακινούμαστε. Μένουμε στα σπίτια μας.

 

Ας διασφαλίσουμε όλοι μαζί την δημόσια υγεία. Δεν φοβόμαστε, ενημερωνόμαστε  και τηρούμε τους κανόνες υγιεινής.

 

Λόγω της πιθανής αύξησης των αναγκαστικών αδειών του προσωπικού, η οποία ενδεχομένως να επηρεάσει και την λειτουργία της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής, καλούμε τους πολίτες να περιορίσουν τον όγκο των παραγόμενων απορριμμάτων.

 

Πιο συγκεκριμένα:

 

 • Ζητούμε από τους δημότες να μην βγάζουν τις επόμενες 14 ημέρες ογκώδη αντικείμενα και μπάζα στους δρόμους, γιατί δεν θα είναι δυνατή η αποκομιδή τους.

 

 • Είναι αναγκαίο τα οικιακά απορρίμματα να κλείνονται σε ειδικές σακούλες απορριμμάτων με αεροστεγές κλείσιμο και να τοποθετούνται στους κάδους μεσημεριανές και απογευματινές ώρες, λίγο πριν την αποκομιδή τους.

 

 • Είναι σημαντικό να μην τοποθετούνται άδειες κούτες εντός των κάδων, αλλά διπλωμένες πλησίον αυτών, ώστε να μην συσσωρεύονται απορρίμματα εκτός των κάδων.

 

 • Σε κάθε περίπτωση τα καπάκια των κάδων είναι απαραίτητο να παραμένουν κλειστά.

 

 • Επισημαίνουμε πως οι νέοι κάδοι που τοποθετήθηκαν στην πόλη, διαθέτουν ειδικό ποδομοχλό που επιτρέπει το άνοιγμα του κάδου με το πάτημα του ποδιού, αποδεσμεύοντας τα χέρια.

 

Η Διεύθυνση Περιβάλλοντος άμεσα θα προχωρήσει σε μία σειρά σημαντικών και αναγκαίων παρεμβάσεων.

 

Ενδεικτικά αναφέρουμε πως:

 

 • Θα υλοποιηθούν απολυμάνσεις και ψεκασμοί σε όλα τα δημοτικά κτίρια, τα σχολεία, το ΚΕΠ, τα ΚΑΠΗ και στους κοινοχρήστους χώρους.

 

 • Τα σάρωθρα, τα πλυστικά μηχανήματα, και οι υδροφόρες του Δήμου εκτός από νερό θα χρησιμοποιούν και ποσότητες απολυμαντικού υγρού σύμφωνα με τις προδιαγραφές του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας. Έτσι, εκτός από το πλύσιμο θα γίνεται πλέον και τακτική απολύμανση των χώρων στους οποίους επιχειρούν όλα τα προαναφερόμενα οχήματα.

 

 • Τακτική απολύμανση θα γίνεται στις στάσεις των λεωφορείων, στα παγκάκια, στους χώρους όπου βρίσκονται κάδοι απορριμμάτων και όπου άλλου κρίνεται αναγκαίο.

 

Σε μία τόσο κρίσιμη περίοδο, καμία προσπάθεια σε επίπεδο κυβέρνησης, Τοπικής Αυτοδιοίκησης και πολιτών δεν μπορεί να τελεσφορήσει εάν δεν υπάρξει συνεργασία και συντονισμός όλων μας.

 

Είναι εξαιρετικά σημαντικό να τηρούμε όλοι μας απαρέγκλιτα τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας και του Υπουργείου Υγείας σχετικά με τα μέτρα προστασίας για τον περιορισμό μετάδοσης του ιού.

 

Με ψυχραιμία, σωστή ενημέρωση, συλλογική διάθεση και πειθαρχία, θα ξεπεράσουμε κι αυτή τη μεγάλη δοκιμασία.