Ενημέρωση Δήμου Περάματος για τη λειτουργία της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος

Συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό η αποκομιδή των απορριμμάτων, η απολύμανση κάδων, δρόμων, στάσεων λεωφορείων, παγκακιών και πεζοδρομίων σε όλα τα σημεία της πόλης, όπως και το ασβέστωμα και η απολύμανση τόσο στα φρεάτια υδροσυλλογής όσο και στις εσοχές των κάδων απορριμμάτων.

Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα του Δήμου μας δίνουν το καλύτερο τους εαυτό σε δύσκολες συνθήκες, συμβάλλοντας με όλες τους τις δυνάμεις στην προστασία της Δημόσιας Υγείας.

Για την πληρέστερη ενημέρωσή σας, μπορείτε να διαβάσετε την ανακοίνωση του Δημάρχου Περάματος Γιάννη Λαγουδάκη σχετικά με τη λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

https://www.perama.gr/2020/03/16/%ce%b5%ce%bd%ce%b7%ce%bc%ce%ad%cf%81%cf%89%cf%83%ce%b7-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%b4%ce%b7%ce%bc%ce%ac%cf%81%cf%87%ce%bf%cf%85-%cf%80%ce%b5%cf%81%ce%ac%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%bf%cf%82-%ce%b3%ce%b9%ce%ac/

Σε αυτήν την ιδιαίτερα δύσκολη κατάσταση που βιώνουν οι κάτοικοι ολόκληρης της γης είναι σημαντικό να ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ, ώστε να μειωθούν οι πιθανότητες περαιτέρω εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Για την προστασία της Δημόσιας Υγείας και για να διευκολύνουμε το έργο των εργαζομένων:

  • Ζητούμε από τους δημότες να μην βγάζουν ογκώδη αντικείμενα και μπάζα στους δρόμους, γιατί δεν θα είναι δυνατή η αποκομιδή τους.

 

  • Είναι αναγκαίο τα οικιακά απορρίμματα να κλείνονται σε ειδικές σακούλες απορριμμάτων με αεροστεγές κλείσιμο και να τοποθετούνται στους κάδους μεσημεριανές και απογευματινές ώρες, λίγο πριν την αποκομιδή τους.

 

  • Είναι σημαντικό να μην τοποθετούνται άδειες κούτες εντός των κάδων, αλλά διπλωμένες πλησίον αυτών, ώστε να μην συσσωρεύονται απορρίμματα εκτός των κάδων.

 

  • Σε κάθε περίπτωση τα καπάκια των κάδων είναι απαραίτητο να παραμένουν κλειστά.

 

  • Επισημαίνουμε πως οι νέοι κάδοι που τοποθετήθηκαν στην πόλη, διαθέτουν ειδικό ποδομοχλό που επιτρέπει το άνοιγμα του κάδου με το πάτημα του ποδιού, αποδεσμεύοντας τα χέρια.

 

Η Διεύθυνση Περιβάλλοντος του Δήμου Περάματος έχει ήδη ξεκινήσει μία σειρά σημαντικών και αναγκαίων παρεμβάσεων που θα συνεχιστούν αδιάκοπα όλο το επόμενο διάστημα

Τα σάρωθρα, τα πλυστικά μηχανήματα, και οι υδροφόρες του Δήμου εκτός από νερό χρησιμοποιούν και ποσότητες απολυμαντικού υγρού σύμφωνα με τις προδιαγραφές του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας. Έτσι, εκτός από το πλύσιμο γίνεται πλέον και τακτική απολύμανση των χώρων στους οποίους επιχειρούν όλα τα προαναφερόμενα οχήματα.

Αυτές τις δύσκολες ώρες, είναι απαραίτητο να συμβάλλουμε όλοι στην ανάσχεση της εξάπλωσης του ιού, προστατεύοντας τον εαυτό μας και τους συμπολίτες μας και ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας.

Οι εργαζόμενοι του Δήμου στην καθαριότητα κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να διασφαλίσουν τη δημόσια υγεία.

Ας τους βοηθήσουμε όλοι με την υπεύθυνη στάση μας.