Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η εθελοντική αιμοδοσία του Δήμου Περάματος

 

Με το σύνθημα «Δώσε αίμα, δώσε ελπίδα, μην αφήσεις το COVID-19 να νικήσει» και με μεγάλη συμμετοχή πολιτών, πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 2 Απριλίου, η εθελοντική αιμοδοσία του Δήμου μας στον χώρο του Β’ ΚΑΠΗ Περάματος. Την αιμοδοσία πραγματοποίησε κλιμάκιο του Νοσοκομείου «Μεταξά».

Η προσέλευση των εθελοντών αιμοδοτών ήταν τέτοια που κάποιοι πολίτες, οι οποίοι προσήλθαν αυθόρμητα, δεν μπόρεσαν τελικά να προσφέρουν, καθώς τηρήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για την αποφυγή του συγχρωτισμού.  Γι’ αυτό το λόγο θα ανακοινωθεί το επόμενο διάστημα η ημερομηνία νέας έκτακτης αιμοδοσίας, ώστε να συλλεχθούν όσο το δυνατόν περισσότερες μονάδες αίματος.

Η συλλογική αυτή η δράση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του «Όλοι μαζί μπορούμε», με τη βοήθεια του Συντονιστικού Κέντρου Αιμοεπαγρύπνησης και Επιτήρησης Μεταγγίσεων του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), της Περιφέρειας Αττικής, καθώς και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (ΠΟΣΕΑ).

Ο Δήμαρχος Περάματος Γιάννης Λαγουδάκης ευχαριστεί θερμά όλους τους εθελοντές για τη συμμετοχή τους, καθώς και το προσωπικό του νοσοκομείου Μεταξά για την άψογη συνεργασία και την ενημέρωση που παρείχαν στους αιμοδότες.