Επικοινωνία Δημάρχου Περάματος Γ. Λαγουδάκη με τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ευρίπου κ. Χρυσόστομο

Ο Δήμαρχος Περάματος Γιάννης Λαγουδάκης επικοινώνησε με τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ευρίπου κ. Χρυσόστομο με αφορμή τα νέα μέτρα της κυβέρνησης και τις οδηγίες της Εκκλησίας της Ελλάδος για τη συνάθροιση των πιστών στους ναούς.

Οι προσπάθειες τόσο από την πλευρά της τοπικής αυτοδιοίκησης όσο και από την πλευρά της  Εκκλησίας είναι κοινές, ώστε να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η επιδημία του κορωνοϊού.

Ο Δήμος Περάματος βρίσκεται σε αγαστή συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Νικαίας και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νικαίας κ. Αλέξιο, ιδιαίτερα αυτήν την κρίσιμη περίοδο, όπου η βοήθεια και η στήριξη προς τους συνανθρώπους μας και ιδιαίτερα στις ευπαθείς ομάδες είναι επιτακτική.

Για την πληρέστερη ενημέρωση των πιστών παρατίθενται οι δύο τελευταίες εγκύκλιοι της Ιεράς Συνόδου η πρώτη υπό τον τίτλο «Περί τῆς τελέσεως τῶν Ἱερῶν Ἀκολουθιῶν τῆς Μεγάλης Ἑβδομάδος, συνεπείᾳ τῆς ὑπ᾿ ἀριθ. Δ1α/ΓΠ.οικ.23093 Κ.Υ.Α. (Φ.Ε.Κ. Β΄ 1178/6.4.2020) καί τῶν Ἀποφάσεων τῆς Δ.Ι.Σ. τῆς1ης Ἀπριλίου 2020» (7/4/2020) καθώς και η δεύτερη υπό τον τίτλο «Συνοδικός Παραμυθητικός Λόγος γιά τήν Μεγάλη Ἑβδομάδα καί τό Ἅγιον Πάσχα» (10/4/2020), στις ακόλουθες ηλεκτρονικές διευθύνσεις

http://www.ecclesia.gr/greek/holysynod/egyklioi/741_07042020.pdf

http://www.ecclesia.gr/greek/holysynod/egyklioi/764_10042020.pdf

Η Εκκλησία είναι σε αυτές τις δύσκολες στιγμές για όλο τον κόσμο κοντά μας και προσεύχεται για εμάς. Άλλωστε όπως έχει αναφέρει ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος: «Κάνουμε κάθε σπίτι και μία μικρή εκκλησία. Γιατί αγαπάμε τον Θεό και ας μην μπορούμε να τον συναντήσουμε στον οίκο Του. Γιατί αγαπάμε τον πλησίον μας. Ο Θεός είναι παντού. Τον συναντούμε παντού με την προσευχή μας».

Την ίδια στιγμή, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος στο μήνυμά του υπογραμμίζει: «Αυτό που κινδυνεύει δεν είναι η πίστη αλλά οι πιστοί, δεν είναι ο Χριστός αλλά οι Χριστιανοί μας, δεν είναι ο Θεάνθρωπος αλλά εμείς οι άνθρωποι. Η πίστη μας είναι βαθιά θεμελιωμένη στις ρίζες του πολιτισμού μας. Η πίστη μας είναι ζωντανή και καμία έκτακτη κατάσταση δεν μπορεί να την περιορίσει».

Ο Δήμαρχος Περάματος εύχεται σε όλους Καλή Μεγάλη Εβδομάδα και Καλή Ανάσταση!