Το μήνυμα του Δημάρχου Περάματος για την Εργατική Πρωτομαγιά

Το μήνυμα του Δημάρχου Περάματος για την Εργατική Πρωτομαγιά

Με αφορμή την ημέρα της εργατικής πρωτομαγιάς ο Δήμαρχος Περάματος Γιάννης Λαγουδάκης σε μήνυμά του επισημαίνει τα εξής:

 

«Αυτή τη χρονιά συμπληρώνονται 134 έτη από την Πρωτομαγιά του Σικάγο. Μία ημέρα μνήμης και τιμής των εργατών, οι οποίοι έδωσαν ακόμα και τη ζωή τους διεκδικώντας ανθρώπινες συνθήκες εργασίας. Για την χώρα μας η 1η Μαΐου του 1944 είναι συνδεδεμένη με το τραγικό γεγονός της εκτέλεσης στο σκοπευτήριο της Καισαριανής από τις Γερμανικές δυνάμεις κατοχής 200 Ελλήνων πατριωτών που θυσιάστηκαν για την ελευθερία της πατρίδας μας.

 

Ζούμε σε μία εποχή που τα κοινωνικά κεκτημένα βρίσκονται σε διαρκή αμφισβήτηση, με τα εργασιακά δικαιώματα να επιδεινώνονται και την ανεργία να παραμένει σε υψηλά επίπεδα. Εκτός από τις οικονομικές και κοινωνικές κρίσεις που βιώνει η χώρα μας την τελευταία δεκαετία, είμαστε αντιμέτωποι με την πρωτοφανή υγειονομική κρίση εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, που επιφέρει πολλαπλές και δραματικές αλλαγές σε όλα τα επίπεδα.

 

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση, αποτελεί τον εγγύτερο θεσμό διοίκησης για τους πολίτες, στηρίζει την κοινωνία και ιδιαίτερα τους ευάλωτους συμπολίτες μας και στέκεται απέναντι σε κάθε μορφή διάκρισης και κοινωνικού αποκλεισμού.

 

Ως Δημοτική Αρχή βρισκόμαστε πάντοτε στο πλευρό των εργαζομένων του Δήμου Περάματος κι επιθυμούμε την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών προς όφελος των πολιτών. Σε αυτήν την κατεύθυνση, διεκδικούμε από την πολιτεία προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για τις υποστελεχωμένες υπηρεσίες μας, καθώς και πόρους και προγράμματα, τα οποία θα ενισχύσουν την πρόοδο της πόλης μας.

 

Σε μία τόσο δύσκολη περίοδο, χρέος όλων μας είναι να συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις, για να αμβλυνθούν και να εξαλειφθούν όσο πιο γρήγορα γίνεται οι καταστροφικές συνέπειες της κρίσης. Το διαχρονικό μήνυμα της Πρωτομαγιάς μας υπενθυμίζει τη σημασία της αξιοπρέπειας στην εργασία, της αλληλεγγύης και των αγώνων, με γνώμονα την υπεράσπιση των θεμελιωδών δικαιωμάτων του λαού».