Ενέργειες του Δήμου Περάματος για την επανέναρξη των σχολείων της πόλης

Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Περάματος από την πρώτη στιγμή της υγειονομικής κρίσης έλαβε όλα τα προτεινόμενα από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας μέτρα για τη διαφύλαξη της υγείας των μαθητών και των εκπαιδευτικών.

 

Σε συνεργασία με την Σχολική Επιτροπή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και τους Διευθυντές των σχολείων, ο Δήμος Περάματος προχωρά σε απολύμανση των σχολικών χώρων, λειτουργία που θα επαναλαμβάνεται στο τέλος κάθε σχολικής εβδομάδας έως το πέρας της σχολικής χρονιάς.

 

Παράλληλα, έχει γίνει προμήθεια στα σχολικά συγκροτήματα της πόλης μας μέσων προστασίας, όπως μασκών, γαντιών και αντισηπτικών. Έχουμε μεριμνήσει ώστε να ενισχυθεί το προσωπικό καθαριότητας των σχολείων μας, ενώ έχουμε τοποθετήσει έντυπο ενημερωτικό υλικό με σαφείς οδηγίες προσωπικής υγιεινής.

 

Είναι αυτονόητο πως οι ίδιες δράσεις θα πραγματοποιηθούν, όταν η πολιτεία αποφασίσει να ανοίξει τα δημοτικά σχολεία, πάντοτε σε συνεργασία με την Σχολική Επιτροπή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και των Διευθυντών των σχολείων της πόλης μας.

 

Η ασφαλής επαναλειτουργία των σχολείων του Δήμου Περάματος απέναντι στις πρωτόγνωρες συνθήκες που έχουν αλλάξει την καθημερινότητα μας λόγω του κορωνοϊού αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για την Δημοτική Αρχή. Στεκόμαστε στο πλευρό των εκπαιδευτικών και των μαθητών για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων μας.