Επιστολή Δημάρχου Περάματος στον Πρέσβη της Παλαιστίνης για την ημέρα της Nakba

Ο Δήμαρχος Περάματος Γιάννης Λαγουδάκης απέστειλε με αφορμή την ημέρα της Nakba, την ακόλουθη επιστολή στον Πρέσβη της Παλαιστίνης κ.  Marwan Toubassi 

Αξιότιμε κ. Πρέσβη,

Με αφορμή την θλιβερή επέτειο μνήμης της Nakba και τα δραματικά γεγονότα που ακολούθησαν από το 1948 έως σήμερα στην πολύπαθη Παλαιστίνη, θέλω να εκφράσω γι’ ακόμη μία φορά την αλληλεγγύη και τον σεβασμό μου στον αγωνιζόμενο παλαιστινιακό λαό.

Ως Δήμαρχος Περάματος στηρίζω κάθε ενέργεια που μπορεί να συμβάλλει στην εξεύρεση μίας ειρηνικής λύσης προς όφελος όλων των λαών της Μέσης Ανατολής. Είναι επιτακτική η ανάγκη να υπάρξει ένα δίκαιο, βιώσιμο και λειτουργικό σχέδιο επίλυσης του Παλαιστινιακού με βάση τις αποφάσεις του Ο.Η.Ε. και το Διεθνές Δίκαιο.

Ο αγώνας των παλαιστινίων για να έχουν τη δική τους πατρίδα είναι δίκαιος. Η διεθνής κοινότητα πρέπει να στηρίξει πιο ενεργά τις ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ παλαιστινίων και ισραηλινών για τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου και δημοκρατικού παλαιστινιακού κράτους, ώστε μην έχουμε ποτέ ξανά γεγονότα όπως η Nakba, που επιφέρουν κατοχή, προσφυγιά και πόνο.

Με βαθιά εκτίμηση,

Ο Δήμαρχος Περάματος

Ιωάννης Λαγουδάκης