Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η δωρεάν διάθεση παραδοσιακών φυτών στο Πέραμα

Πάνω από 1.000 συμπολίτες μας παρευρέθηκαν χθες Πέμπτη 11 Ιουνίου στην εκδήλωση δωρεάν διάθεσης παραδοσιακών φυτών που πραγματοποιήθηκε στο δημοτικό θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» στο Πέραμα.

Ο Δήμος Περάματος σε συνεργασία με την ομάδα παραδοσιακών σπόρων «Η Αυλή των Κηπουρών» πρόσφεραν πάνω από 5.000 φυτά στους πολίτες που συμμετείχαν σε μία δράση, που στόχο έχει τη διάσωση, τη διάδοση και την διατήρηση σπόρων παραδοσιακών ποικιλιών.

Οι παρευρισκόμενοι ενημερώθηκαν για τη διαδικασία της καλλιέργειας και της παραγωγής σπόρων. Η εξαιρετικά σημαντική αυτή δράση αποτελεί το έναυσμα για να γίνει η Γιορτή των Παραδοσιακών Σπόρων και Φυτών θεσμός και να διοργανώνεται κάθε χρόνο την περίοδο της άνοιξης στην πόλη μας.

Ο Δήμαρχος Γιάννης Λαγουδάκης θέλει να ευχαριστήσει τον ιδρυτή της ομάδας παραδοσιακών σπόρων «Η Αυλή των Κηπουρών», κ. Αχιλλέα Γαργάλη, καθώς και τα μέλη της ομάδας, τον κ. Μιχάλη Λαδά και τον κ. Δημοσθένη Χατζημωράκη για την συνεισφορά τους στο να μυηθούν οι πολίτες σε μία δράση που μας δίνει τη δυνατότητα να γευτούμε ξεχασμένες γεύσεις.