Νέο απορριμματοφόρο και εξοπλισμό ανακύκλωσης παρέλαβε ο Δήμος Περάματος από την Περιφέρεια Αττικής

Νέο απορριμματοφόρο και εξοπλισμό ανακύκλωσης παρέλαβε ο Δήμος Περάματος από την Περιφέρεια Αττικής

Ο Δήμαρχος Περάματος κ. Γιάννης Λαγουδάκης παρέλαβε σήμερα Δευτέρα 13 Ιουλίου 2020 από τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργο Πατούλη ένα νέο σύγχρονο απορριμματοφόρο με ενσωματωμένο πλυντήριο κάδων, 90 καφέ κάδους, καθώς και 80 κάδους εσωτερικού χώρου ανακύκλωσης. Οι καφέ κάδοι θα τοποθετηθούν σε επιλεγμένα σημεία του Δήμου Περάματος και θα χρησιμοποιηθούν για τη συλλογή βιοαποβλήτων που παράγονται από τα νοικοκυριά και τα καταστήματα της πόλης μας.

 

Ο Δήμαρχος Περάματος, αφού καλωσόρισε θερμά τον Περιφερειάρχη Αττικής σε δηλώσεις του τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής: «Η πόλη του Περάματος υποδέχεται με χαρά τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Πατούλη, την Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά κα Αντωνάκου και τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας και Περιβάλλοντος κ. Κόκκαλη. Θέλω να τους ευχαριστήσω θερμά καθώς με την παραλαβή αυτού του απορριμματοφόρου υψηλής τεχνολογίας, των καφέ κάδων για τα βιοαπόβλητα, καθώς και των κάδων ανακύκλωσης εσωτερικού χώρου, στέλνουμε το μήνυμα της ανακύκλωσης και της ορθής διαχείρισης των απορριμμάτων. Μέσω κι αυτής της δράσης αποδεικνύεται στην πράξη πως η συνεργασία μεταξύ Πρώτου και Δευτέρου βαθμού αυτοδιοίκησης αποδίδει καρπούς. Εξάλλου, η άψογη συνεργασία μας και ο συντονισμός μεταξύ Δήμου και Περιφέρειας φάνηκε σε επίπεδο πολιτικής προστασίας με την πρόσφατη πυρκαγιά, καθώς και με τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας. Ευελπιστώ πως πολύ σύντομα δεν θα έχουμε να ζηλέψουμε σε τίποτα από άλλα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο ζωτικής σημασίας θέμα της ανακύκλωσης. Ο Δήμος Περάματος πέρα από την ανακύκλωση βιοαποβλήτων θέλει να είναι πρωτοπόρος στο νέο σχεδιασμό ανακύκλωσης, το οποίο έχει πολλαπλά οφέλη για την κοινωνία και το περιβάλλον».

 

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Αττικής μεταξύ άλλων δήλωσε τα εξής: «Χαίρομαι που σήμερα βρίσκομαι στο Πέραμα δίπλα σε έναν έμπειρο αυτοδιοικητικό τον Δήμαρχο Περάματος Γιάννη Λαγουδάκη, ο οποίος κάνει ό,τι μπορεί για να αναμορφώσει την πόλη του σε μία δύσκολη περίοδο. Σήμερα ήρθαμε για να ενώσουμε άλλον ένα κρίκο στην προσπάθεια που κάνουμε για την ανακύκλωση, για τη διαχείριση των απορριμμάτων και για τα βιοαπόβλητα. Ένα σύγχρονο απορριμματοφόρο είναι στα σίγουρα και σταθερά χέρια του Δημάρχου και των συνεργατών του, οι οποίοι διαθέτουν ευαισθησία και γνώση για να το αξιοποιήσουν κατάλληλα, όπως και καφέ κάδοι για τα βιοαπόβλητα, αλλά και κάδοι ανακύκλωσης εσωτερικού χώρου. Είμαι κοντά σου Δήμαρχε σε ένα δύσκολο έργο όπου θα βγεις νικητής».

 

Κατά τη διαδικασία της παραλαβής παρευρέθηκαν επίσης η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κα Σταυρούλα Αντωνάκου, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας και Περιβάλλοντος κ. Βασίλης Κόκκαλης, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής κ. Θανάσης Λαγουδάκης, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Δημήτρης Στάθης, καθώς και εργαζόμενοι της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος του Δήμου Περάματος.