Επίσκεψη του Δημάρχου Περάματος στο Δίστομο

Επίσκεψη του Δημάρχου Περάματος στο Δίστομο

Επίσκεψη στην μαρτυρική πόλη του Διστόμου πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Περάματος Γιάννης Λαγουδάκης μαζί με τον Πρέσβη της Παλαιστίνης Marwan Toubassi και τον Δήμαρχο Ιλίου Νίκο Ζενέτο. Τον Δήμαρχο Περάματος υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας Γιάννης Σταθάς στο Δημαρχείο της πόλης.

Ο Δήμαρχος Περάματος επισκέφθηκε το Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού στο οποίο εκτίθεται φωτογραφικό, ιστορικό και οπτικοακουστικό υλικό αναφορικά με το Ολοκαύτωμα κι έπειτα απέτισε φόρο τιμής στο Μαυσωλείο του Διστόμου εις μνήμη των 218 εκτελεσθέντων αμάχων από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής, όπου κι έκανε την εξής δήλωση:

«Η σφαγή στο Δίστομο που συνέβη στις 10 Ιουνίου του 1944 έχει μείνει στην ιστορική μνήμη ως ένα από τα πιο αποτρόπαια εγκλήματα των ναζιστών στην Ελλάδα.

Οι Γερμανοί στρατιώτες δεν δίστασαν να σκοτώσουν έγκυες, παιδιά, ακόμα και βρέφη, διαπράττοντας μία πρωτοφανή σε έκταση θηριωδία.

Συντάσσομαι με τον Δήμαρχο και φίλο μου Γιάννη Σταθά στο ζήτημα της διεκδίκησης των πολεμικών αποζημιώσεων από την Γερμανία.

Τα εγκλήματα των ναζιστών στο Δίστομο, στα Καλάβρυτα, στο Κοντομάρι, στην Κάνδανο, στον Χορτιάτη, στο Κομμένο, στους Λιγκιάδες, στην Κλεισούρα, στην Κοκκινιά και σε άλλες περιοχές της Ελλάδος δεν παραγράφονται και δεν τα ξεχνάμε».