Εθελοντική Αιμοδοσία στο Δήμο Περάματος

Εθελοντική Αιμοδοσία στο Δήμο Περάματος

 

 Το τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Περάματος σε συνεργασία με το νοσοκομείο «ΜΕΤΑΞΑ», διοργανώνει και θα πραγματοποιήσει ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ την  ΤΕΤΑΡΤΗ 7 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020 από τις 11 π.μ. μέχρι τις 3.00 μ.μ. στο κτίριο του Β΄ ΚΑΠΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ στην οδό  Λ. ΕΙΡΗΝΗΣ 36 πλησίον των σχολείων 1ου Γυμνασίου και 1ου Λυκείου Περάματος (πεζόδρομος).

 

Την αιμοληψία θα καλύψει ειδικευμένο προσωπικό του νοσοκομείου ΜΕΤΑΞΑ λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα, σύμφωνα με τον  ΕΟΔΥ για την προστασία των εθελοντών αιμοδοτών από τον ιό COVID 19.

 

    Οι συμμετέχοντες αιμοδότες θα εφοδιάζονται με κάρτα εθελοντή αιμοδότη του Υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας. Με την κάρτα αυτή το μέλος εξασφαλίζει σε περίπτωση ανάγκης μονάδες αίματος για τον ίδιο ή τον συγγενή του.

 

Η  εθελοντική   αιμοδοσία  είναι  εξαιρετικά  αναγκαία  και  πολύτιμη,   διαρκεί   μόνο   λίγα   λεπτά. Το  να   δώσει  κανείς   αίμα  είναι  απλό   και    ανώδυνο,  δεν  υπάρχει  κανένας  κίνδυνος  για  την  υγεία    του αιμοδότη.   Είναι  το   μεγαλύτερο  δώρο  που  μπορεί  να  κάνει  ο  άνθρωπος   στον   συνάνθρωπό   του    και   η    πιο  μεγάλη  ευχαρίστηση   που  μπορεί  να  εισπράξει.

 

Ειδικά αυτή την εποχή που οι ανάγκες για αίμα είναι μεγάλες μετά από τις καλοκαιρινές διακοπές και την αποφυγή  προσέλευσης λόγω του ιού, στα τμήματα αιμοδοσίας των  νοσοκομείων, η συμμετοχή όλων είναι απαραίτητη. Οι εθελοντές αιμοδότες και όλοι οι δημότες Περάματος καλούνται να συμμετέχουν και εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις, μπορούν να προσφέρουν το δώρο της ζωής προς τους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη.

 

Για ραντεβού συμμετοχής στην αιμοδοσία και οποιαδήποτε άλλη πληροφορία μπορείτε να καλείτε στο τηλέφωνο 2104415900 τις ώρες 10 π.μ. με 2.00 μ.μ.

 

Δεν δίνεις το αίμα σου, δίνεις 10 λεπτά από τον χρόνο σου.