Δήλωση Δημάρχου Περάματος Γ. Λαγουδάκη για την απρεπή τοποθέτηση της δημοσιογράφου Ιωάννας Μάνδρου

Δήλωση Δημάρχου Περάματος Γ. Λαγουδάκη για την απρεπή τοποθέτηση της δημοσιογράφου Ιωάννας Μάνδρου

 

«Έκπληκτος ενημερώθηκα πως σε πάνελ πρωινής εκπομπής η δημοσιογράφος κυρία Ιωάννα Μάνδρου, στην προσπάθειά της να εγκωμιάσει ( ; ) τη γυναίκα-σύμβολο στον αγώνα για την καταδίκη της νεοναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης, προέβη σε σχόλια που μπορούν να χαρακτηριστούν το λιγότερο προσβλητικά για τους κατοίκους του Περάματος.

 

Είναι αδιανόητο πως ακούστηκε σε κανάλι πανελλήνιας εμβέλειας μία τοποθέτηση ακραίου κοινωνικού ρατσισμού, η οποία έχει εξοργίσει όχι μόνο τους πολίτες του Περάματος και του Πειραιά, αλλά και όλης της Ελλάδας.

 

Ειδικότερα, είπε επί λέξει για την κυρία Μάγδα Φύσσα: «Δεν είναι μία γυναίκα διανοουμένη, που στέκεται για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Είναι μία γυναίκα που ζει στο Πέραμα. Είναι μία γυναίκα που είχε έναν άντρα ναυτεργάτη, δηλαδή όποτε είχε δουλειά, στη χάση και στη φέξη, δηλαδή ανήκει σε κοινωνικά στρώματα που δεν περιμένεις και τέτοιες συμπεριφορές. Δηλαδή οι άνθρωποι… και φοβούνται και εκφράζουν με διαφορετικό τρόπο την αντίστασή τους. Την είδατε και πόσο κόσμια είναι. Και να προσθέσω και κάτι ακόμα; Και πόσο περιποιημένη. Την είδατε καμιά μέρα στη δίκη αχτένιστη;».

 

Μάλλον η κυρία Μάνδρου μπερδεύτηκε, καθώς νόμιζε πως μιλάει με εκείνους που θεωρούν την πλειοψηφία των ανθρώπων «πλέμπα», χωρίς ποιότητα, αισθητική και επίπεδο. Αυτοί οι πληβείοι -κατ’ αυτούς- όταν αγωνίζονται για την ελευθερία και τα ανθρώπινα δικαιώματα, πρέπει να κατηγορούνται για αναρχία και διασάλευση της κοινωνικής ειρήνης.

 

Να πληροφορήσουμε την δικαστική ρεπόρτερ του ΣΚΑΪ πως θα ήταν τιμή μας η κυρία Μάγδα Φύσσα να ήταν από το Πέραμα, αλλά διαμένει στο γειτονικό Κερατσίνι, περιοχή όπου συνέβη η δολοφονία του Παύλου Φύσσα, γεγονός που θα έπρεπε να γνωρίζει. Παρ’ όλα αυτά είναι η μάνα του αντιφασιστικού αγώνα, συνεπώς και του Κερατσινίου, του Περάματος, της Ελλάδας, της Ευρώπης και του κόσμου όλου.

 

Να την πληροφορήσουμε επίσης πως οι γυναίκες των περιοχών μας είναι ευπρεπείς, καλοντυμένες, εργάζονται με φιλοτιμία και αξιοπρέπεια, είναι άξιες μητέρες, εκφράζουν μεστό λόγο, ενώ ζητούν συγγνώμη όταν κάνουν κάποιο λάθος.

 

Το τελευταίο προτέρημα θα ήταν καλό να το λάβει υπ’ όψιν της η κυρία Μάνδρου, ιδιαίτερα από τη στιγμή που εκφράζει δημόσιο λόγο. Το λιγότερο που αναμένουμε από εκείνη είναι να ζητήσει δημόσια συγγνώμη από ολες τις γυναίκες της πόλης του Περάματος».