Ανακοίνωση του Δήμου Περάματος για τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης στα σχολεία της πόλης

Η Δημοτική Αρχή μέσω της Αντιδημάρχου Παιδείας Γιώτας Βοϊδονικόλα και των Προέδρων των Σχολικών Επιτροπών κ.κ. Ευαγ. Γεωργακόπουλου και Αγ. Προύντζου, από την πρώτη στιγμή εμφάνισης της υγειονομικής κρίσης προέβησαν και συνεχίζουν μέχρι και σήμερα να εξασφαλίζουν όλες τις απαιτούμενες προϋποθέσεις σύμφωνα με τα τηρούμενα πρωτόκολλα για τη λειτουργία όλων των σχολείων της πόλης μας, σε συνθήκες που προστατεύουν το δημόσιο αγαθό της υγείας τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τα παιδιά μας.

 

Συγκεκριμένα έχουμε διασφαλίσει σε αρμονική συνεργασία με τις αρμόδιες σχολικές επιτροπές Α’θμιας και Β’θμιας Εκπαίδευσης:

Επαρκή προμήθεια σε μάσκες και αντισηπτικά.

Επαρκή προμήθεια θερμομέτρων για τη διαδικασία της θερμομέτρησης.

Επαρκή προμήθεια ειδικών στολών στους διδάσκοντες υπεύθυνους  covid-19 σε κάθε σχολείο καθώς και πλήρη διαμόρφωση με τον ενδεδειγμένο εξοπλισμό κατάλληλων αιθουσών covid-19 σε κάθε σχολείο.

 

-Απολυμάνσεις των σχολείων όταν κρίνεται απαραίτητο.

-Ενημέρωση σε διδακτικό προσωπικό και σε μαθητές για την ορθή υγειονομική τους συμπεριφορά  απέναντι στον ιό από εξειδικευμένο γιατρό.

Η προάσπιση της Υγείας στα σχολεία της πόλης μας αποτελεί για εμάς αδιαπραγμάτευτη αρχή και ακλόνητη δέσμευση.

 

Δυστυχώς τα σχολεία της πόλης μας δεν θα μπορούσαν να αποτελούν εξαίρεση αναφορικά με την εμφάνιση κρουσμάτων κορωνοϊού. Σε αγαστή συνεργασία με τους Διευθυντές των σχολείων, όταν υπάρχει τέτοιο περιστατικό ενεργοποιούμε άμεσα τις προβλεπόμενες διαδικασίες καθαρισμού και απολύμανσης, εφαρμόζοντας τα σχετικά πρωτόκολλα και τις οδηγίες, ενώ είμαστε στη διάθεση των διευθύνσεων των σχολείων για να προβούμε σε κάθε ενέργεια που θα κριθεί απαραίτητη.

 

Ειδικότερα, μετά την ανακοίνωση των νέων περιοριστικών μέτρων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, η προσοχή μας επικεντρώνεται στην ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία Νηπιαγωγείων, των Δημοτικών Σχολείων, των Παιδικών Σταθμών καθώς και του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου της πόλης μας, ενώ στα Γυμνάσια και στα Λύκεια, θα πραγματοποιηθούν εργασίες συντήρησης και επισκευής, με στόχο την αναβάθμιση των σχολικών υποδομών, την ασφαλή και εύρυθμη λειτουργία των σχολείων, καθώς και τη βέλτιστη διεξαγωγή της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

 

Προσπαθούμε με κάθε τρόπο να είμαστε πιστοί στη δέσμευση μας, υπερβαίνοντας τις δυνατότητες που μας παρέχονται από την κρατική διοίκηση, καλούμενοι να επουλώσουμε από μόνοι μας τα κενά και τις ολιγωρίες της κεντρικής εξουσίας. Για παράδειγμα παρά τις δεδομένες ανάγκες λόγω covid-19 για αυξημένο έργο διαχείρισης καθαριότητας στα σχολεία της πόλης μας και παρά τις υποσχέσεις του ΥΠΕΣ για κάλυψη επιπρόσθετου προσωπικού υγιεινής, δυστυχώς η κεντρική διοίκηση ενέκρινε ακριβώς το ίδιο μέγεθος προσωπικού καθαριότητας σε σχέση με τις προηγούμενες χρονικές περιόδους που δεν υπήρχε ο covid-19.

 

Η Παιδεία είναι μια διαχρονική αξία που δεν έχει να κάνει μόνο με την κατάκτηση της γνώσης αλλά και την καλλιέργεια  πνεύματος μάχης για μια καλύτερη ζωή. Γι’ αυτό και η διασφάλιση της Υγείας στη λειτουργία του εκπαιδευτικού έργου είναι αναπόσπαστη από την αξία της Παιδείας.

 

Υγεία και Παιδεία είναι αρχές που δεν πρέπει να μπαίνουν ποτέ στην αρένα μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων και πολιτικάντικων τακτικισμών, γιατί όσοι τις τοποθετούν εκεί, παρότι αυτοπροβάλλονται ως μεγάλοι υπερασπιστές τους, ουσιαστικά καθίστανται οι μεγαλύτεροι εχθροί τους.