Νέα εποχή στην επικοινωνία του Δήμου Περάματος με τους πολίτες φέρνει η πρωτοποριακή εφαρμογή της Novoville

Ο Δήμος Περάματος πρωτοπορεί και ενσωματώνει τη χρήση των νέων τεχνολογιών που προσφέρουν τα «έξυπνα» κινητά στις διοικητικές του δομές, με τη βοήθεια της ηλεκτρονικής πλατφόρμας επικοινωνίας, καταγραφής και παρακολούθησης αιτημάτων καθημερινότητας δημοτών Novoville.

Η επίλυση των καθημερινών προβλημάτων του δημότη καθώς και η απλοποίηση της επικοινωνίας μεταξύ πολιτών και Δήμου βρίσκεται στον πυρήνα των προσπαθειών της Δημοτικής Αρχής. Εξάλλου, χρέος του Δήμου Περάματος είναι να ακούει, να επιλύει και να ενημερώνει άμεσα τους δημότες μας με τρόπο διαφανή, μετρήσιμο και ανιχνεύσιμο.

Η πλατφόρμα Novoville προσφέρει στους πολίτες την επιλογή διαδραστικής επικοινωνίας με την αποστολή αιτημάτων, μέσω ειδικής εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα, με σκοπό τη διευθέτηση ζητημάτων που αφορούν τη λειτουργία των παρεχόμενων υπηρεσιών του Δήμου μας.

Μέσα από αυτήν την εφαρμογή ο δημότης έχει εντελώς δωρεάν τη δυνατότητα να δηλώνει σε πραγματικό χρόνο προβλήματα που συναντά στην καθημερινότητα του. Έτσι, κάθε πολίτης μπορεί να στείλει άμεσα, χωρίς κόστος και χωρίς να τηλεφωνήσει ή να επισκεφτεί το Δήμο Περάματος όλα τα αιτήματα που τον αφορούν.

Η αποστολή αιτημάτων είναι δυνατή μέσω της δωρεάν εφαρμογής Novoville για smartphones με λογισμικό Apple iOS και Google Android. Γίνεται σε 4 απλά βήματα:

 

  • Επιλογή τοποθεσίας
  • Επιλογή κατηγορίας αιτήματος
  • Προσθήκη φωτογραφίας
  • Αποστολή του αιτήματος στο Δήμο

 

Στη συνέχεια, το αίτημα παραλαμβάνεται από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου, ενώ ο δημότης λαμβάνει ζωντανή ενημέρωση στο κινητό του τηλέφωνο για την πορεία επίλυσης του αιτήματος μέχρι την οριστική του διευθέτηση.  Οι υπηρεσίες του Δήμου Περάματος, από την άλλη πλευρά μπορούν να προγραμματίσουν ταχύτερα τις εργασίες τους επί τη βάσει των αρμοδιοτήτων τους.

Ταυτόχρονα, ο Δήμος Περάματος μπορεί πλέον να ενημερώνει και να επικοινωνεί με τους δημότες του για όλα τα δρώμενα που λαμβάνουν χώρα, άμεσα, μέσω της αποστολής νέων και ανακοινώσεων, καθώς και να λαμβάνει τη γνώμη τους για θέματα ποικίλης θεματολογίας με την διεξαγωγή σύντομων διαβουλεύσεων.

Χρήσιμα τηλέφωνα και συχνές ερωτήσεις ανανεώνονται ζωντανά και είναι διαθέσιμα μέσω της εφαρμογής, αναδεικνύοντας την σε ένα ολοκληρωμένο εργαλείο επικοινωνίας και ενημέρωσης του δημότη.

Στόχος μας είναι να προωθήσουμε την εφαρμογή Novoville ώστε να τη γνωρίσουν όλοι οι δημότες μας και να καταστεί το νέο σύγχρονο εργαλείο που θα επιλέγουν για την καθημερινή επικοινωνία-επαφή με τον Δήμο μας σε όλα τα επίπεδα.

 

Ο Δήμαρχος Περάματος Γιάννης Λαγουδάκης, δήλωσε σχετικά με τη χρήση της πλατφόρμας Novoville από το Δήμο:

«Ο Δήμος Περάματος συνεχίζει να πρωτοπορεί ενισχύοντας τη ψηφιακή στρατηγική του.

Μέσα από την εφαρμογή της Novoville οι πολίτες μπορούν με σύγχρονο και άμεσο τρόπο να ενημερώσουν τις υπηρεσίες του Δήμου για κάθε πιθανό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους.

Παράλληλα, η εφαρμογή της Novoville μας δίνει τη δυνατότητα να οργανώσουμε με ψηφιακό τρόπο διαβουλεύσεις και δημοσκοπήσεις για σημαντικά θέματα του Δήμου, διαδικασία που θα αξιοποιήσουμε με στόχο τη μέγιστη ενεργοποίηση των πολιτών και ιδιαίτερα της νεολαίας μας.

Είμαι αισιόδοξος ότι οι συμπολίτες μας θα αγκαλιάσουν αυτή την καινοτομία, ώστε να επιτευχθεί το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα που δεν είναι άλλο από την ανάπτυξη μίας σχέσης συνεργασίας και αξιοπιστίας μεταξύ των δημοτών και των παρεχόμενων υπηρεσιών του Δήμου».