Δήμος Περάματος: Κανένα νέο ΣΜΑ δεν θα λειτουργήσει στην περιοχή του Σχιστού

Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Περάματος εκφράζει την κατηγορηματική αντίθεσή της στη δημιουργία Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων του Δήμου Πειραιά στα γεωγραφικά και διοικητικά όρια του Δήμου Περάματος.

 

Η επανεμφάνιση μέσω τροπολογίας του σχεδίου για την αδειοδότηση νέου ΣΜΑ, αιφνιδιαστικά και εν κρυπτώ, χωρίς καμία διαβούλευση, εν μέσω της πανδημίας, είναι γεγονός απαράδεκτο και εκθέτει τους εμπνευστές του. Είναι αδιανόητο ότι σε απόσταση 200 μέτρων από το ΣΜΑ, που εξυπηρετεί 20 Δήμους, να κατασκευάζεται νέος, μακριά από τους κατοίκους του Πειραιά, αλλά δίπλα από τα σπίτια των πολιτών του Περάματος και του Κερατσινίου.

 

Η εξέλιξη αυτή είναι ιδιαίτερα ανησυχητική την ώρα που δίνουμε την μάχη, ώστε να μην σχεδιαστεί νέα μονάδα διαχείρισης απορριμμάτων και βιοαποβλήτων. Το Πέραμα είναι μία περιοχή σε περιβαλλοντική κρίση εξαιτίας της επιβάρυνσης που υφίσταται από πλήθος ρυπογόνων και οχλουσών δραστηριοτήτων. Δεν είναι σε καμία περίπτωση αποδεκτή η λογική πως αφού μία περιοχή είναι ήδη υποβαθμισμένη περιβαλλοντικά μπορεί να επιβαρυνθεί ακόμα περισσότερο.

 

Η τροπολογία αυτή δείχνει πως είναι συνειδητή η επιλογή της κυβέρνησης να δημιουργήσει συνθήκες περιβαλλοντικού απαρτχάιντ στην πόλη του Περάματος. Θα αντιληφθούν όμως γρήγορα πως κάτι τέτοιο δεν θα γίνει ανεκτό.

 

Καλούμε τους βουλευτές όλων των κομμάτων της Α’ και της Β’ Πειραιά να πάρουν θέση. Η κυβέρνηση εδώ και τώρα να αποσύρει την τροπολογία.

 

Η προστασία της υγείας και της ποιότητας ζωής των πολιτών δεν μπαίνει καμία διαπραγμάτευση.