Προληπτικά τέστ ανίχνευσης του κορωνοϊού στο προσωπικό του Δήμου Περάματος

Προληπτικά τέστ ανίχνευσης του κορωνοϊού στο προσωπικό του Δήμου Περάματος

Ο Δήμος Περάματος προέβη σήμερα, Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2020, στη διενέργεια προληπτικού ελέγχου των εργαζομένων του Δήμου για τον κορωνοϊό στο Δημαρχείο της πόλης, σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ). Κατόπιν επίσημης ενημέρωσης του ΕΟΔΥ στη Δημοτική Αρχή, όλα τα τεστ ήταν αρνητικά.

 

Υπενθυμίζεται πως ένα από τα προληπτικά μέτρα που έχει λάβει ο Δήμος είναι η υποχρεωτική θερμομέτρηση όλων όσοι καθημερινά εισέρχονται στο χώρο του Δημαρχείου, καθώς η αυξημένη θερμοκρασία του σώματος μπορεί να υποδηλώνει φορέα της νόσου COVID-19.

 

Το γεγονός πως ο Δήμος τηρεί απαρέγκλιτα τα μέτρα προστασίας για τον περιορισμό της μετάδοσης του κορωνοϊού επιβεβαιώθηκε και από την αιφνιδιαστική επίσκεψη της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας στις 25 Νοεμβρίου 2020, η οποία πραγματοποίησε ενδελεχείς ελέγχους σε όλους τους ορόφους και σε κάθε γραφείο του Δημαρχιακού Μεγάρου, ελέγχοντας τα έγγραφα μετακίνησης των εργαζομένων, τη σωστή εφαρμογή στη χρήση της μάσκας και την τήρηση αποστάσεων.

 

Με αφορμή τον σημερινό έλεγχο από το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, ο Δήμαρχος Περάματος Γιάννης Λαγουδάκης δήλωσε τα εξής:

 

«Από το πρώτο διάστημα εμφάνισης της πανδημίας ο Δήμος Περάματος έθεσε σε εφαρμογή ένα πλέγμα μέτρων για την καλύτερη δυνατή προστασία των εργαζομένων, αλλά και των πολιτών που έρχονται σε επαφή με τις υπηρεσίες του, τηρώντας κατά γράμμα όλα τα πρωτόκολλα ασφάλειας.

 

Ανά τακτά χρονικά διαστήματα οι εργαζόμενοι του Δήμου υποβάλλονται σε προληπτικά τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού (μοριακά και rapid) με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας, ώστε να σπάσει η αλυσίδα μετάδοσης του ιού».