Φωτεινά Χριστούγεννα στο Δήμο Περάματος- Μια μικρή όαση αισιοδοξίας κατά του Κορωνοϊού

Φωτεινά Χριστούγεννα στο Δήμο Περάματος- Μια μικρή όαση αισιοδοξίας κατά του Κορωνοϊού

Το λαμπερό μήνυμα των Χριστουγέννων και το φως της ελπίδας για τη νέα χρονιά μεταφέρει στους κατοίκους και τους επισκέπτες του ο Δήμος Περάματος, με τον Χριστουγεννιάτικο στολισμό που πραγματοποίησε στις πλατείες και τους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

 

Τα ζωντανά χρώματα, οι φαντασμαγορικές κατασκευές, τα φώτα, τα λαμπιόνια, οι γιρλάντες, τα στολίδια, που κοσμούν το Πέραμα, είναι ένα μικρό αλλά ισχυρό ψυχολογικό αντίδοτο ενάντια στη λαίλαπα του κορωνοϊού που έχει κλέψει μέρος της μαγείας των εορτών, από την καθημερινότητα και τη ζωή μας.

 

Οι εργαζόμενοι του Δήμου Περάματος ξεπέρασαν τον εαυτό τους σε δημιουργικότητα και «έντυσαν» την πόλη με χρώματα και καλλιτεχνήματα που στέλνουν το μήνυμα της ανάκαμψης και την αισιοδοξίας στους Δημότες και τους επισκέπτες της πόλης μας.

 

Στον φετινό στολισμό ξεχωρίζει η υπέροχη «λευκή» άμαξα με το επιβλητικό Χριστουγεννιάτικο δέντρο, τη φάτνη της γεννήσεως και το λαμπερό ερυθρόλευκο τρενάκι του Άγιου Βασίλη που συμπληρώνει το εντυπωσιακό εορταστικό σκηνικό στην πλατεία Ηρώων.

 

Όμως εορταστικές κατασκευές και στολίδια φιλοξενεί σχεδόν κάθε γωνιά του Περάματος, από το έλκηθρο του Άγιου Βασίλη στην πλατεία Κωνσταντινουπολιτών (Τσορμπατζόγλου), μέχρι τα Χριστουγεννιάτικα φώτα και δεντράκια στα Ικαριώτικα και τον Άγιο Νικόλαο.

 

Οι γιρλάντες κυριαρχούν σχεδόν σε όλους τους κεντρικούς δρόμους και τα φωτεινά λαμπιόνια στις κολώνες φωτοβολούν ένα αίσθημα ανάτασης.

 

Ελληνική παραδοσιακή πινελιά αποτελεί το φωτισμένο καραβάκι που υποδέχεται τους οδηγούς στο Δήμο Περάματος και υπενθυμίζει την ναυτική παράδοση της περιοχής μας.

 

Σε καιρούς σκοτεινούς και δύσκολους όπως αυτοί που διανύουμε τώρα, μια φωτισμένη πόλη που φοράει τα καλά της, αφήνει μια μικρή χαραμάδα ελπίδας σε όλους για ένα καλύτερο αύριο κι αυτό ακριβώς το «σήμα» στέλνει ο Δήμαρχος Περάματος Γιάννης Λαγουδάκης, με τον ξεχωριστό στολισμό του Δήμου αυτή την ιδιαίτερη χρονιά.