Δήμος Περάματος: Μαγικές γιορτές στο Χριστουγεννιάτικο Διαδικτυακό Χωριό για τα παιδιά

 

Τη λάμψη των φετινών Χριστουγέννων φαίνεται πως ζήλεψε η πανδημία του κορωνοϊού και απειλεί να την «θαμπώσει» με τους απαραίτητους, επιβαλλόμενους περιορισμούς για την προστασία της δημόσια Υγείας.

 

Ειδικά για τα μικρά παιδιά η μαγεία αυτής της περιόδου αποτελεί ένα ξεχωριστό κεφάλαιο που θ’ αποτελεί εφόδιο κι ανάμνηση χαράς και προσφοράς για την υπόλοιπη ζωή τους.

 

Η Διεύθυνση Πολιτισμού του Δήμου Περάματος με αίσθηση ευθύνης, καινοτομεί και προσφέρει εναλλακτικούς τρόπους ψυχαγωγίας των μικρών κατοίκων της πόλης μας, εκμεταλλευόμενος τις δυνατότητες της σύγχρονης ηλεκτρονικής εποχής, δίνοντας τους την ευκαιρία να ζήσουν μια υπέροχη διαδραστική εμπειρία, γεμάτη από την φαντασία και τις ιστορίες των Χριστουγέννων.

 

Για το λόγο αυτό προχώρησε σε συνεργασία με την εταιρεία παραγωγής και παρουσίασης καλλιτεχνικών εκδηλώσεων LONG VEHICLE PRODUCTIONS και δημιούργησε ένα Χριστουγεννιάτικο διαδικτυακό (anti-covid) χωριό, που θα είναι «ανοικτό» σε ειδική διαδικτυακή πλατφόρμα από την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2021 έως και την Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2021.

 

Η πλατφόρμα θα εκπέμπει καθημερινά και θα κρατάει συντροφιά στα παιδιά για 16 ώρες το 24ωρο. Από αυτές οι 6 ώρες, θα είναι live streaming, όπου τα παιδιά θα μπορούν ζωντανά μέσω διαδικτύου να επικοινωνήσουν, να συμμετέχουν ενεργά, να δημιουργήσουν και να παίξουν.

 

Η συμμετοχή στις εορταστικές δράσεις γίνεται μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου Περάματος  https://www.perama.gr/ καθώς θα υπάρχει σχετικό banner και μέσω ενός κωδικού τον οποίο θα προμηθεύονται από το Δήμο μας, τα παιδιά θα μπορούν να μπαίνουν σε αυτή την πλατφόρμα.

 

Ο Δήμαρχος Περάματος Γιάννης Λαγουδάκης δήλωσε σχετικά:

 

«Το χαμόγελο των μικρών παιδιών είναι το ασφαλέστερο εχέγγυο πως η μάστιγα του κορωνοϊού θα νικηθεί και οι άνθρωποι θα καταφέρουμε να ξεπεράσουμε κι αυτή την δυσκολία, διατηρώντας αναλλοίωτα μέσα μας την αγάπη, την αλληλεγγύη και το αίσθημα της προσφοράς.

 

Γι’ αυτό και ο Δήμος Περάματος με απόλυτη ευθύνη και πρωταρχικό μέλημα την ασφάλεια των μικρών παιδιών, φροντίζει να θέσει την σύγχρονη τεχνολογία στην υπηρεσία τους.

 

Δίνουμε την ευκαιρία στους μικρούς μας φίλους να ζήσουν μια υπέροχη διαδραστική εμπειρία, γεμάτη Χριστουγεννιάτικη μαγεία που τόσο την έχουν ανάγκη για να διατηρήσουν το χαμόγελο τους.

 

Αυτό το πολύτιμο χαμόγελο που θα αποτελέσει για όλους εμάς την κινητήριο δύναμη για να βρούμε τους τρόπους να νικήσουμε την πανδημία της Covid 19 και να φτιάξουμε ένα πιο όμορφο κόσμο για να ζήσουν το μέλλον που τους περιμένει.

 

Χρόνια Πολλά, Καλά Χριστούγεννα σε όλους και όλες, με Υγεία και Αγάπη!»

 

 

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ (anti-covid) ΧΩΡΙΟ

 

Η  Μαγεία των Χριστουγέννων ΖΩΝΤΑΝΑ μέσω ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ και LIVE STREΑMING!

 

Από 23 Δεκεμβρίου  έως  6 Ιανουαρίου

 

Καθημερινά  08:00 – 24:00

 

16:00 – 22:00 ζωντανό διαδραστικό πρόγραμμα

 

ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ: https://www.perama.gr/

 

ΚΩΔΙΚΟΣ: perama2021

 

Τι περιλαμβάνει ο φανταστικός κόσμος του Χριστουγεννιάτικου Διαδικτυακού (anticovid) Χωριού:

 

Μια πρωτότυπη χριστουγεννιάτικη ιστορία

 

Η ιστορία στο Χριστουγεννιάτικο Διαδικτυακό Χωριό αρχίζει με την άφιξη ενός μικρού εξωγήινου, που θα κάνει αξέχαστα τα Χριστούγεννα στους μικρούς σας φίλους. Στον πλανήτη Γη φτάνει, λοιπόν, ένα συμπαθέστατο εξωγήινο πλασματάκι όλο ερωτήσεις και απορίες, ο Ε;ΤΙ;

 

Έρχεται από «ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΩΝ ΔΕΝΤΡΩΝ» που οι κάτοικοι του έχουν κάνει φοβερές εφευρέσεις όπως την ξεκρεμάστρα, την ψητή τριζόλα και την διδακτική καραμέλα. Ήρθε με αποστολή υψίστης σημασίας να μάθει πληροφορίες για τα  Χριστούγεννα στην Γη, με σκοπό… να γράψει έκθεση στο σχολείο του. Ο μικρός μας αξιαγάπητος εξωγήινος θα ζητήσει την βοήθεια όλων των παιδιών για να μάθει όσα περισσότερα μπορεί.

 

Τα παιδιά παρά τις δυσκολίες λόγω της  πανδημίας, με σύμμαχο την φαντασία τους και την σύγχρονη τεχνολογία θα το βοηθήσουν αποτελεσματικά! Έτσι θα επισκεφτούν το Μουσείο των χαμένων Χριστουγεννιάτικων Αξιών που μεταξύ άλλων, θα γνωρίσει τι είναι η αγκαλιά, η αξία του οικογενειακού Χριστουγεννιάτικου τραπεζιού, η αξία της παιδικής ανεμελιάς και πως είναι να παίζεις με τα χώματα κ.α.. Έπειτα ο μικρός μας εξωγήινος θα μάθει τα παλιά παιχνίδια που παίζανε στην Γη, όπως κρυφτό, κουτσό, αμπάριζα κ.α. Θα γνωρίσει τον Άγιο Βασίλη και θα πάρει μαθήματα καραγκιόζη, χορού και μαγειρικής & ζαχαροπλαστικής! Τα παιδιά, αυτά τα διαφορετικά Χριστούγεννα, θα γνωρίσουν έναν διαφορετικό φίλο που θα τους μείνει αξέχαστος!

 

 

«Καθημερινές δραστηριότητες» στο Χριστουγεννιάτικο Διαδικτυακό Χωριό

 

 • Ζωντανή σύνδεση με το χωριό του Αϊ Βασίλη, στο Ροβανιέμι της Φινλανδίας και συναρπαστικές στιγμές της καθημερινότητας του.
 • Καθημερινή σύνδεση με το εργοστάσιο των παλιών παιχνιδιών και καθοδηγούμενα μαθήματα παιξίματός τους.
 • Γνωριμία με έναν καινούργιο φίλο τον Ε;ΤΙ; και την ζωή του στον μακρινό ΠΛΑΝΗΤΗ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΩΝ ΔΕΝΤΡΩΝ.
 • Γνωριμία του εξωγήινου αγαπημένου φίλου μας, με έναν «εξερευνητή της Γης», που θα του μάθει πάρα πολλά πράγματα για τον πλανήτη μας και εμάς τους Γήινους.
 • Μουσικές συναυλίες από τον Σπύρο Λάμπρου και την Χορωδία του
 • Παιδικές συναυλίες, εκπαιδευτικά μουσικά βίντεο και live karaoke.
 • Συνεργασία με τον Μουσικοσυνθέτη, Θεατρικό Παραγωγό & Συγγραφέα Τάσο Ιωαννίδη, Δημιουργό του project ΛΑΧΑΝΑ & ΧΑΧΑΝΑ, που θα παρουσιάσει στα παιδιά, αγαπημένα τραγούδια, καθώς και αποσπάσματα παλιών και νέων θεατρικών του έργων, και πολλές επιμορφωτικές δράσεις για παιδιά.
 • Ζωντανή συνομιλία με Στρουμφάκι
 • Καθημερινή περιήγηση στο Μουσείο Χαμένων Αξιών και γνωριμία μαζί τους (η αξία της αγκαλιάς, το φιλί στον παππού και στην γιαγιά, η αξία της σκανταλιάς, το Χριστουγεννιάτικο οικογενειακό τραπέζι, η χαρά της προσμονής του Αϊ Βασίλη).
 • Καθημερινό σήριαλ με την ιστορία του Σκρουτζ.
 • Καθημερινό σήριαλ με την ιστορία των Χριστουγέννων από κούκλες.
 • Σκηνές από τις ζωές των ξωτικών και η απενοχοποίηση της σκανταλιάς.
 • Καθοδηγούμενα μαθήματα κατασκευής Χριστουγεννιάτικων στολιδιών, καρτών διακόσμησης, ζωγραφικής, χριστουγεννιάτικων γλυκών και ζαχαρωτών.
 • Magic Lessons από γνωστό και καταξιωμένο Μάγο.
 • Μαθήματα θεάτρου σκιών (κατασκευή και χειρισμός φιγούρας).
 • Εκμάθηση Χριστουγεννιάτικων χορογραφιών από το ξωτικό των Χριστουγέννων.
 • Αφήγηση Χριστουγεννιάτικων παιδικών ιστοριών και παραμυθιών από αγαπημένους ηθοποιούς των παιδιών αποκλειστικά γι’ αυτά.
 • Βραβευμένες παραστάσεις θεάτρου, κουκλοθεάτρου, μαριονέτας και καραγκιόζη ειδικά μαγνητοσκοπημένες για εσάς.
 • Διαγωνισμός καλύτερης χριστουγεννιάτικης διακόσμησης σπιτιού και δέντρου (με φωτογραφίες από drone).
 • Διαγωνισμός δημιουργίας για το γούρι της χρονιάς.
 • Ζωντανή επιμορφωτική στήλη με θέματα τέχνης και φύσης.
 • Φιλοζωική δράση και γνωριμία με αγαπημένα ζώα των Χριστουγέννων (ταράνδους, ελάφια κ.α.).
 • Παιχνίδια με Χριστουγεννιάτικα θέματα και δυνατότητα επαναπροβολής βίντεο προηγούμενων ημερών.
 • Εκτυπώσιμες χρωματικές σελίδες.
 • Ιστορίες και μουσική ύπνου.

 

Όλα αυτά είναι …λίγα από τα πολλά που θα ζήσουμε όλοι μας τα φετινά Χριστούγεννα!

 

Σας περιμένουμε με χαρά στο ολοκαίνουριο Χριστουγεννιάτικο Διαδικτυακό Χωριό!

 

Καλές Γιόρτες!