Δήμος Περάματος: Νέα προληπτικά τεστ για Covid-19 στους υπαλλήλους του Δήμου – Αρνητικά στο σύνολό τους

 

 

Με απόλυτη επιτυχία διενεργήθηκε νέος προληπτικός έλεγχος για τον κορωνοϊό, όλων των εργαζομένων στο κτήριο του Δημαρχείου Περάματος, χθες το μεσημέρι, Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2021, με την μορφή μοριακών τεστ.

 

Ιδιαίτερα ευχάριστο είναι το γεγονός πως το σύνολο των εργαζομένων που υπεβλήθησαν στα τεστ βρέθηκαν αρνητικοί στον κορωνοϊό.

 

Η Δημοτική Αρχή Περάματος παραμένει αταλάντευτη στην προσήλωση της να λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα με σκοπό την προστασία και τη διασφάλιση της υγείας των εργαζομένων, αλλά και των δημοτών που επισκέπτονται καθημερινά το Δημαρχείο.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο προληπτικός έλεγχος όλων των εργαζομένων του Δήμου, έρχεται σε συνέχεια της διενέργειας προληπτικών ελέγχων που διενεργούνται τακτικά όλο το προηγούμενο διάστημα, είτε με την μέθοδο των μοριακών τεστ είτε με αυτή των rapid test.

 

Εξάλλου, ο Δήμος Περάματος έχει προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες κινήσεις με προληπτικές απολυμάνσεις κτηρίων, αυστηρή τήρηση των πρωτοκόλλων για τη λειτουργία των υπηρεσιών, την τηλεργασία, την προσέλευση των Δημοτών αποκλειστικά με ραντεβού για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους, όπως βέβαια και με την αναβάθμιση της παροχής ηλεκτρονικών υπηρεσιών για την έκδοση εγγράφων και εξυπηρέτησης των πολιτών.

 

Παράλληλα, διενεργείται υποχρεωτική θερμομέτρηση όλων των εργαζομένων, αφού όπως είναι γνωστό η αυξημένη θερμοκρασία του σώματος μπορεί να υποδηλώνει φορέα της νόσου COVID-19.

 

Υπενθυμίζεται πως ο Δήμος Περάματος έχει λάβει τα εύσημα από το κλιμάκιο της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας που είχε επισκεφθεί αιφνιδιαστικά το Δημαρχείο της πόλης πριν από λίγους μήνες πραγματοποιώντας ενδελεχείς ελέγχους σε όλους τους ορόφους και σε κάθε γραφείο του Δημαρχιακού Μεγάρου, ελέγχοντας τα έγγραφα μετακίνησης των εργαζομένων, τη σωστή εφαρμογή στη χρήση της μάσκας και την τήρηση αποστάσεων.

 

Ο Δήμαρχος Περάματος Γιάννης Λαγουδάκης, που παραβρέθηκε στην διαδικασία υποβολής τεστ των υπαλλήλων του Δήμου, εξέφρασε την ικανοποίηση του για το άψογο της διαδικασίας και ενθάρρυνε τους εργαζόμενους να τηρούν όλα τα απαραίτητα μέτρα – όπως κάνουν έως τώρα – δίνοντας το καλό παράδειγμα μέχρι να βγούμε όλοι από αυτήν την δύσκολη δοκιμασία.

 

Ο κ. Λαγουδάκης δήλωσε χαρακτηριστικά:

 

«Κλείνουμε σχεδόν έναν χρόνο από τότε που η πανδημία του κορωνοϊού έφθασε και στη χώρα μας κι άλλαξε την καθημερινότητα μας.

 

Από τη πρώτη στιγμή της διασποράς του κορωνοϊού στην πατρίδα μας, ο Δήμος Περάματος έλαβε όλα τα απαραίτητα μέτρα για την απόλυτη προστασία της υγείας των εργαζομένων και των δημοτών μας.

 

Σε καμία περίπτωση δεν εφησυχάζουμε, τηρούμε όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας ακόμη πιο σχολαστικά, αυξάνουμε όλους τους απαραίτητους ελέγχους ειδικά τώρα, που η χορήγηση των εμβολίων μας φέρνει ακόμη πιο κοντά στο τέλος αυτής της μεγάλης περιπέτειας για την ανθρωπότητα».

Leave a Reply

Your email address will not be published.