Ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής Περάματος για την αδικαιολόγητη αύξηση των αντικειμενικών αξιών στο Πέραμα

Ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής Περάματος για την αδικαιολόγητη αύξηση των αντικειμενικών αξιών στο Πέραμα
Με μεγάλη μας έκπληξη διαπιστώσαμε πως η κυβέρνηση αποφάσισε να αυξήσει τις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων στο Δήμο Περάματος με την αύξηση να ξεκινά από το 28% και να φτάνει στο 40% (ΦΕΚ 2375/7.6.2021).
Θεωρούμε πως αυτή η αύξηση είναι άδικη και εξοργιστική για τους πολίτες, ενώ γεννώνται σοβαρά ερωτήματα για τον πραγματικό σκοπό αυτού του σχεδιασμού, καθώς την ίδια στιγμή σε περιοχές όπως η Εκάλη και η Κηφισιά οι αντικειμενικές αξίες μειώνονται.
Είναι μία αδικαιολόγητη επιλογή της κυβέρνησης που πλήττει τα πλέον ευάλωτα κοινωνικά στρώματα, αφού η αύξηση αυτή είναι δεδομένο πως θα συμπαρασύρει από 01-01-2022 προς τα πάνω 20 διαφορετικούς φόρους και τέλη επί των ακινήτων και θα οδηγήσει στην αύξηση των ενοικίων.
Αυτήν την εξέλιξη την εκλαμβάνουμε ως κακόγουστη φάρσα, ιδιαίτερα τη στιγμή που η κυβέρνηση και η Περιφέρεια Αττικής θεωρούν πως η πόλη μας πρέπει να δεχθεί μαζί με τη Φυλή τα απορρίμματά ολόκληρου του λεκανοπεδίου.
Οι εποχές που οι κυβερνήσεις σχεδίαζαν και υλοποιούσαν ερήμην των πολιτών και των αιρετών εκπροσώπων τους έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.
Καλούμε την κυβέρνηση να ανακαλέσει αυτήν την απαράδεκτη απόφαση, καθώς και να διεξάγει έναν ουσιαστικό διάλογο για τα ζητήματα που ταλανίζουν την πόλη του Περάματος και άπτονται της υγείας και της ασφάλειας των κατοίκων.