Συνέντευξη Δημάρχου Περάματος στον ραδιοφωνικό σταθμό ΕΡΤ OPEN 106.7

Συνέντευξη στην εκπομπή του ραδιοφωνικού σταθμού ΕΡΤ OPEN 106.7 και στην Δημοσιογράφο Τζένη Παντελή παραχώρησε ο Δήμαρχος Περάματος Γιάννης Λαγουδάκης.
Ο Δήμαρχος Περάματος μίλησε μεταξύ άλλων:
• Για την κατάθεση προτάσεων από τον Δήμο στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» ώστε να εξασφαλιστεί χρηματοδότηση
«Η εξασφάλιση της χρηματοδότησης αφορά πολλά και σημαντικά έργα για την πόλη. Θα ξεκινήσω από ένα εμβληματικό έργο αυτό της ανάπλασης της περιοχής του Αρμού. Είναι ένας χώρος μεγάλος που εξαιρέθηκε από τη σύμβαση παραχώρησης του Ελληνικού Δημοσίου προς τον ιδιώτη επενδυτή. Είναι χώρος ζωτικής σημασίας γιατί θα αξιοποιηθεί ως χώρος περιπάτου και αναψυχής»
• Για την διαχείριση των απορριμμάτων
«Σαφώς η διαχείριση των απορριμμάτων είναι η «κορυφή του παγόβουνου. Σε μία ιδιαίτερα επιβαρυμένη περιοχή όπως είναι ο Δήμος Περάματος (…) θα περιμέναμε μία καλύτερη αντιμετώπιση από την πολιτεία. Αντί αυτού βλέπουμε στον καινούριο Περιφερειακό Σχεδιασμό, το Σχιστό Περάματος μπήκε πάλι στο κάδρο του προγραμματισμού και θα «φιλοξενήσει» μεγάλο όγκο απορριμμάτων και κυρίως δεν θα αφορά τους Δήμους της περιοχής αλλά τη μισή Αττική. Θεωρούμε ότι είναι άδικο, έχουμε εκφράσει την αντίθεσή μας και στην πολιτεία, στο αρμόδιο Υπουργείο αλλά και στον ίδιο τον Περιφερειάρχη Αττικής. Θεωρούμε ότι είναι μία αδικία που πρέπει να αποκατασταθεί.
• Για την υποθαλάσσια ζεύξη Περάματος – Σαλαμίνας
«Αυτό είναι ένα έργο Εθνικής Εμβέλειας, ένα πάρα πολύ σημαντικό έργο. Πρέπει να το δούμε και να το ελέγξουμε αλλά συγχρόνως τον Δήμο Περάματος θα τον ανακουφίσει πάρα πολύ»
• Για τα Πολιτιστικά και τις δολιοφθορές στο Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης»
«Η πολιτιστική δράση της πόλης είναι προγραμματισμένη για το δεύτερο 15ήμερο του Αυγούστου έως και το τέλος Σεπτεμβρίου. Το οφείλουμε στους πολίτες, στους κατοίκους της τόσο επιβαρυμένης περιοχής που για πάρα πολύ καιρό ήταν κλεισμένοι στα σπίτια τους λόγω της πανδημίας. Ο Δήμος Περάματος, ίσως για πρώτη φορά σε βάθος χρόνου θα έχει πολύ σημαντικές εκδηλώσεις με μεγάλες προσωπικότητες του καλλιτεχνικού κόσμου (…) Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο όμορφο Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης», που κάποιοι δεν θέλουν να είναι όμορφο, λειτουργικό και γιαυτο σχεδόν σε καθημερινή βάση το βανδαλίζουν. Σε πείσμα όλων αυτών ο Δήμος Περάματος το κρατάει ψηλά.
Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Δημάρχου Περάματος στον Ραδιοφωνικό Σταθμό ΕΡΤ OPEN και τη δημοσιογράφο Τζένη Παντελή