Συνάντηση Δημάρχου Περάματος με τον Στρατηγό ε.α. κ. Γαλιάτσο και τους Διοικητές των Αστυνομικών Διευθύνσεων Πειραιά, Περάματος, ΔΙΑΣ και ΟΠΚΕ

Συνάντηση Δημάρχου Περάματος με τον Στρατηγό ε.α. κ. Γαλιάτσο και τους Διοικητές των Αστυνομικών Διευθύνσεων Πειραιά, Περάματος, ΔΙΑΣ και ΟΠΚΕ
Συνάντηση για τα σοβαρά θέματα ασφάλειας των πολιτών και των υποδομών της πόλης του Περάματος είχε την Τετάρτη 21 Ιουλίου στο Δημαρχείο Περάματος ο Δήμαρχος της πόλης Γιάννης Λαγουδάκης, με τον στρατηγό ε.α. κ. Γιώργο Γαλιάτσο, συνεργάτη του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο οποίος συνοδευόταν από τους Διοικητές των Αστυνομικών Διευθύνσεων Πειραιά και Περάματος, της ΔΙΑΣ και της ΟΠΚΕ.
Ο Δήμαρχος Περάματος παρουσίασε με πλήρη λεπτομέρεια την κατάσταση που επικρατεί στην πόλη με τις δεκάδες καταστροφές της δημοτικής περιουσίας, αλλά και το αίσθημα έλλειψης ασφάλειας που επικρατεί στην πόλη, με τους πολίτες να διαμαρτύρονται για την ατιμωρησία και την παραβατικότητα.
Ο Γιάννης Λαγουδάκης ζήτησε τόσο από την πολιτική όσο και από την αστυνομική ηγεσία, να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να αναλάβουν τις ευθύνες τους, καθότι η κατάσταση στο Πέραμα αντί να βελτιώνεται με την πάροδο των ετών, δυστυχώς χειροτερεύει.
Μάλιστα, ξεκαθάρισε πως δεν πρέπει να υπάρξει καμία ανοχή στην παραβατικότητα, αφού είναι απαράδεκτο να επιβαρύνονται οι δημότες με την επαναλαμβανόμενη αποκατάσταση των ζημιών σε παιδικές χαρές και πάρκα, στο δημοτικό θέατρο Μίκης Θεοδωράκης, στο Δημοτικό Κολυμβητήριο, στα γήπεδα 5χ5 και στη διεύθυνση περιβάλλοντος, χωρίς να έχει εξιχνιαστεί ούτε μία δολιοφθορά, τονίζοντας ότι το φαινόμενο τείνει να συνεχίζεται σε καθημερινή βάση, καθώς η ατιμωρησία ενθαρρύνει τους παραβάτες.
Παράλληλα, ζήτησε από τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας να διασφαλίσουν τόσο την απρόσκοπτη πρόσβαση των δημοτών στο δυτικό άκρο, φροντίζοντας για την ασφάλεια του χώρου, καθώς και την ομαλή λειτουργία του Κυριακάτικου Παζαριού στο Σχιστό.
Στη δίωρη αυτή συνάντηση, παρουσιάστηκαν από την πλευρά της ΕΛ.ΑΣ, τα στοιχεία ελέγχων που έχουν διενεργηθεί στο Πέραμα, τόσο από την ΔΙΑΣ και την Τροχαία όσο και από το ΑΤ Περάματος, καθώς και ο συνολικός σχεδιασμός που αφορά στην φύλαξη και επιτήρηση της πόλης του Περάματος, αναφέροντας ωστόσο ότι η υποστελέχωση σε συνδυασμό με την αυξανόμενη εφηβική παραβατικότητα αποτελούν τις βασικές αιτίες για την κατάσταση στο σύνολο των Δήμων της Αττικής.
Αναγνωρίζοντας τα δίκαια αιτήματα της Δημοτικής Αρχής, η πολιτική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. πρότεινε ένα νέο σχεδιασμό, ο οποίος θα τεθεί σε άμεση εφαρμογή από τις επόμενες ώρες, προκειμένου να καλυφθούν οι όποιες αστοχίες επισημάνθηκαν στην συνάντηση.
Τέλος, ο Δήμαρχος Περάματος ζήτησε τη βοήθεια του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη προκειμένου να γίνει εφικτή η συγκρότηση της Δημοτικής Αστυνομίας, η οποία θα συνεπικουρήσει στη λειτουργία της ΕΛ.ΑΣ., ενώ δεσμεύτηκε να στηρίξει τις άμεσες αλλά και μακροπρόθεσμες προσπάθειες της ΕΛ.ΑΣ. στην κατεύθυνση της ενίσχυσης της ασφάλειας της πόλης.