Δήμος Περάματος: Όλα έτοιμα για τη νέα σχολική χρονιά – Το μήνυμα του Δημάρχου Περάματος Γιάννη Λαγουδάκη

Δήμος Περάματος: Όλα έτοιμα για τη νέα σχολική χρονιά – Το μήνυμα του Δημάρχου Περάματος Γιάννη Λαγουδάκη
Απολύτως έτοιμα είναι τα σχολεία του Δήμου Περάματος για να υποδεχτούν τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς για τη νέα σχολική χρονιά.
Ο Δήμος Περάματος έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων, αλλά και για την υγειονομική ασφάλεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών.
Ο Δήμος Περάματος προχώρησε έγκαιρα:
• Στα απαραίτητα έργα συντήρησης και αναβάθμισης των σχολικών μονάδων
• Στην πρόσληψη προσωπικού για την καθαριότητα και την υγιεινή των σχολείων
Πιο συγκεκριμένα, ο Δήμος Περάματος προχώρησε από την 1η Σεπτεμβρίου στην πρόσληψη 28 εργαζόμενων στον τομέα της καθαριότητας, πλήρους απασχόλησης, που έχουν ήδη τοποθετηθεί στα σχολεία, για να προετοιμάσουν άριστα τις σχολικές μονάδες, οι οποίες και φέτος δυστυχώς θα λειτουργήσουν κάτω από συνθήκες πανδημίας.
Η Δημοτική Αρχή και οι υπηρεσίες του Δήμου Περάματος, βρίσκονται σε συνεχή επαφή με την σχολική κοινότητα, για την αντιμετώπιση όποιου προβλήματος προκύψει.
Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς ο Δήμαρχος Περάματος Γιάννης Λαγουδάκης δήλωσε:
«Οι μαθητές και οι μαθήτριες επιστρέφουν στα θρανία για μια νέα σχολική χρονιά που ελπίζουμε και αισιοδοξούμε να είναι καλύτερη από αυτή που προηγήθηκε.
Η Δημοτική Αρχή Περάματος και οι υπηρεσίες του Δήμου μερίμνησαν, ώστε όλα τα σχολεία να είναι έτοιμα να υποδεχτούν μαθητές και εκπαιδευτικούς με ασφάλεια.
Προχωρήσαμε στα απαραίτητα έργα συντήρησης αλλά και στην πρόσληψη προσωπικού στον ευαίσθητο τομέα της καθαριότητας, ώστε να διασφαλίσουμε στο μέγιστο βαθμό την καλή λειτουργία των σχολικών μονάδων και την υγειονομική ασφάλεια όλων.
Όπως και πέρσι έτσι και φέτος οι συνθήκες είναι ιδιαίτερες λόγω του κορωνοϊού, γι’ αυτό και πρέπει να προσαρμοστούμε όλες και όλοι στα νέα δεδομένα, να είμαστε περισσότερο προσεκτικοί και υπεύθυνοι.
Μια προσαρμογή που αλλάζει τις συνήθειές μας, αλλά προστατεύει την υγεία μας.
Εύχομαι σε μαθητές, γονείς αλλά και εκπαιδευτικούς μία καλή σχολική χρονιά, με υγεία για όλους και ανοιχτές σχολικές μονάδες».
*Η φωτογραφία από τον σημερινό αγιασμό του 1ου Δημοτικού Σχολείου Περάματος όπου παρευρέθησαν ο Δήμαρχος Περάματος Γιάννης Λαγουδάκης και ο Βουλευτής Β’ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ Τρύφωνας Αλεξιάδης για την πρώτη ημέρα της σχολικής χρονιάς.

Leave a Reply

Your email address will not be published.