Έκθεση για την τέχνη και την οικολογία με θέμα: «Πράσινο Πέρα(σ)μα» στο ανακαινισμένο «Μουσείο Αλιείας και Ναυπηγικής Αλιευτικών Σκαφών» στο Πέραμα

Έκθεση για την τέχνη και την οικολογία με θέμα: «Πράσινο Πέρα(σ)μα» στο ανακαινισμένο «Μουσείο Αλιείας και Ναυπηγικής Αλιευτικών Σκαφών» στο Πέραμα

Ο Δήμος Περάματος σε συνεργασία με το SHARING PERAMA θα παρουσιάσει την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου στις 20:00, στο ανακαινισμένο «Μουσείο Αλιείας και Ναυπηγικής Αλιευτικών Σκαφών», την έκθεση για την τέχνη και την οικολογία με θέμα: «Πράσινο Πέρα(σ)μα».

 

Δεκατρείς καλλιτέχνες προσκλήθηκαν να εκθέσουν τα έργα τους που σχετίζονται με την οικολογία και την ιδέα για έναν «Νέο Ουμανισμό». Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν είναι οι εξής: Κυριακή Γονή, Λυδία Δαμπασίνα, Δήμητρα Δέδε, Μάρθα Δημητροπούλου, Μάριος Φούρναρης, Βιργινία Μαστρογιαννάκη, Μάρω Μιχαλακάκου, Mανώλης Μπαμπούσης, Παύλος Νικολακόπουλος, Γιώργος Τσακίρης, Janet Biggs, Ali Kazma, Robert Montgomery.

 

Στα εγκαίνια της έκθεσης θα χαιρετίσουν: εκ μέρους του Δήμου Περάματος, ο Δήμαρχος της πόλης, κ. Ιωάννης Λαγουδάκης, εκ μέρους της Πρεσβείας της Ελβετίας στην Ελλάδα, ο Πρέσβης κ. Olaf Kjelsen κι εκ μέρους του SHARING PERAMA η κα Barbara Polla.

 

Η έκθεση τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, με την υποστήριξη του Fondation Thalie και της Good Move Initiatives. Η οργάνωση και υλοποίηση γίνεται από το SHARING PERAMA σε συνεργασία με τον Δήμο Περάματος.

 

Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή για το κοινό μέχρι και τις 19 Νοεμβρίου.

 

Εγκαίνια | 24 & 25 Σεπτεμβρίου 2021, 20.00 – 22.00

Διάρκεια | 30 Σεπτεμβρίου – 19 Νοεμβρίου 2021

Ωράριο Μουσείου | Πεμ – Παρ 18.00 – 21.00

Διεύθυνση | Λ. Δημοκρατίας & Μ. Κιουρί (πλησίον του ΕΠΑΛ) Ν. Ικόνιο , Πέραμα

 

 

 

 

Ο Δήμαρχος Περάματος Γιάννης Λαγουδάκης δήλωσε εν όψει της σημαντικής αυτής εκδήλωσης:

 

«Έχουμε αποδείξει έμπρακτα ότι στηρίζουμε τον πολιτισμό και είναι ψηλά στην ατζέντα της Δημοτικής Αρχής Περάματος η αναβάθμιση των χώρων που μπορούν να φιλοξενήσουν πολιτιστικές εκδηλώσεις.

 

Ο Δήμος Περάματος ανακαίνισε το «Μουσείο Αλιείας και Ναυπηγικής Αλιευτικών Σκαφών» με παρεμβάσεις τόσο στους εσωτερικούς χώρους, όσο και στον περιβάλλοντα χώρο. Πλέον, είναι ένας χώρος σύγχρονος και λειτουργικός που μπορούν να απολαύσουν οι πολίτες του Περάματος.

 

Την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου έχουμε τη χαρά σε συνεργασία με το SHARING PERAMA να πραγματοποιήσουμε τα εγκαίνια της έκθεσης για την τέχνη και την οικολογία με θέμα: «Πράσινο Πέρασ(μ)α». Οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα έως τις 19 Νοεμβρίου να δουν τα έργα δεκατριών καλλιτεχνών, τα οποία σχετίζονται με την οικολογία και κυρίως με την επείγουσα ανάγκη να προστατεύσουμε το περιβάλλον».

Leave a Reply

Your email address will not be published.