Ο Δήμος Περάματος συμμετέχει στο σημερινό συλλαλητήριο στο Πασαλιμάνι (29/9) κατά της ανεξέλεγκτης δράσης της COSCO  

Ο Δήμος Περάματος συμμετέχει στο σημερινό συλλαλητήριο στο Πασαλιμάνι (29/9) κατά της ανεξέλεγκτης δράσης της COSCO   

Η κυβέρνηση με την νέα συμφωνία που φέρνει στην βουλή παραχωρεί το 16% των μετοχών του ελληνικού δημοσίου στην COSCO, χωρίς προηγουμένως ο ιδιώτης επενδυτής να έχει τηρήσει τις δεσμεύσεις που είχε αναλάβει το 2016 για την υλοποίηση έργων ύψους 300 εκ. ευρώ.

 

Η τροποποίηση της σύμβασης επιφέρει αρνητικές συνέπειες για τις ναυπηγοεπισκευαστικές επιχειρήσεις της Ζώνης, για τους παραγωγικούς κλάδους που συνδέονται με το λιμάνι, αλλά και για τους εργαζόμενους.

 

Συν τοις άλλοις η ανεξέλεγκτη δράση της COSCO προσθέτει νέες επιβαρύνσεις στο Πέραμα, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά, με δραματικές συνέπειες τόσο για τους πολίτες, όσο και για το φυσικό περιβάλλον.

 

Η περίφημη «ανάπτυξη» του λιμανιού πλήττει βάναυσα τους εργαζόμενους, τους επαγγελματίες και τους κατοίκους της περιοχής. Η COSCO απολαμβάνει τα κέρδη της, ενώ οι παραλιμένιοι Δήμοι και το περιβάλλον υφίστανται τις ζημιές.

 

Ο Δήμος Περάματος συμμετέχει στο σημερινό συλλαλητήριο (29/9) στις 19:00 στο Πασαλιμάνι μαζί με τα συνδικάτα και τους φορείς για να μπει ένα τέλος στην αποικιοκρατική σχέση μεταξύ του ιδιώτη επενδυτή και των πόλεων που περιβάλλουν το λιμάνι.