Δήμος Περάματος: Λύση στην υδροδότηση του Άνω Περάματος με την κατασκευή τροφοδοτικού αγωγού από την ΕΥΔΑΠ

Δήμος Περάματος: Λύση στην υδροδότηση του Άνω Περάματος με την κατασκευή τροφοδοτικού αγωγού από την ΕΥΔΑΠ

Λύση στα προβλήματα υδροδότησης της περιοχής του Άνω Περάματος πρόκειται να δώσει η κατασκευή από την ΕΥΔΑΠ τροφοδοτικού αγωγού ύδρευσης, που θα εκτείνεται από την Λεωφόρο Σχιστού μέχρι και το Δυτικό άκρο του Δήμου Περάματος.

 

Η μελέτη για το εν λόγω έργο εκπονήθηκε το 2018 και αυτή η σημαντική εξέλιξη δικαιώνει πλήρως τους διαρκείς αγώνες και τις διεκδικήσεις του Δημάρχου Περάματος Γιάννη Λαγουδάκη και της Δημοτικής Αρχής, που είχαν καταστήσει σαφές, στην προηγούμενη Διοίκηση της ΕΥΔΑΠ, αλλά και στη σημερινή, πως το συγκεκριμένο έργο είναι ζωτικής σημασίας.

 

Με την ολοκλήρωση της κατασκευής του αγωγού διασφαλίζεται η απρόσκοπτη παροχή νερού και η αυτοτέλεια της υδροδότησης, ανεξάρτητα από διακοπές ρεύματος και βλάβες σε αντλιοστάσια, αλλά και από άλλες συνθήκες που δημιουργούσαν προβλήματα. Έτσι επί της ουσίας με τις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής επιλύεται ένα διαχρονικό πρόβλημα του Δήμου Περάματος.

 

Ο αγωγός θα είναι μήκους πολλών χιλιομέτρων, ο συνολικός προϋπολογισμός του είναι περίπου 2,5 εκατ. ευρώ, ενώ θα κατασκευαστεί με σύγχρονα υλικά, ώστε να συνεισφέρει στην προστασία της δημόσιας υγείας. Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό και μεγάλο έργο τόσο από πλευράς φυσικού, όσο και οικονομικού αντικειμένου, που αναβαθμίζει τις συνθήκες ύδρευσης στην περιοχή.

 

Ο Δήμαρχος Περάματος Γιάννης Λαγουδάκης δήλωσε:

 

«Ένα ακόμη έργο πνοής, αλλά και αναβάθμισης της ποιότητας ζωής των κατοίκων του Περάματος, μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης. Η μελέτη για την κατασκευή του αγωγού εκπονήθηκε το 2018, με την τότε διοίκηση της ΕΥΔΑΠ να κατανοεί το δίκαιο αίτημά μας.

 

Μετά από συνεχείς πιέσεις και διεκδικήσεις, η σημερινή διοίκηση της ΕΥΔΑΠ έρχεται να υπογράψει την έναρξη αυτού του έργου.

 

Με την ολοκλήρωση του έργου κατασκευής τροφοδοτικού αγωγού ύδρευσης, το Άνω Πέραμα θα αποκτήσει ένα δίκτυο σύγχρονο με παροχή νερού, χωρίς προβλήματα στην πίεση ή διακοπές.

 

 Η εγκατάσταση του εργολάβου για το έργο που υλοποιείται από την ΕΥΔΑΠ, αναμένεται να εγκατασταθεί άμεσα και να ξεκινήσει.

 

 Αναμφίβολα, το νερό είναι το πολυτιμότερο αγαθό και όλοι αντιλαμβάνονται πόσο σημαντικό είναι αυτό το έργο, αφού είναι συνυφασμένο με το μέλλον αυτής πόλης».