2η Διαδικτυακή συνάντηση για την παράδοση και τη λαογραφία με θέμα «Έθιμα 12ημέρου των Μικρασιατών της Λέρου» (14/11)

2η Διαδικτυακή συνάντηση για την παράδοση και τη λαογραφία με θέμα «Έθιμα 12ημέρου των Μικρασιατών της Λέρου» (14/11)

Μετά την πολύ ενδιαφέρουσα και επιτυχημένη πρώτη διαδικτυακή συνάντηση λαογραφικού ενδιαφέροντος, που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2021, με την παρουσίαση ενός  δρώμενου, του «Αράπη του Βώλακα», του Νομού Δράμας, το οποίο ζωντανεύει κάθε χρόνο μέσα στο Δωδεκαήμερο των Εορτών, επανερχόμαστε με μία νέα εκδήλωση για τους Μικρασιάτες της Λέρου.

 

Αυτήν την Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2021 στις 19:30, η Χρυσούλα Κουτούζου, χοροδιδάσκαλος του Συλλόγου «Μικρασιατών Λέρου-Η καθ΄ημάς Ανατολή», θα μας περιγράψει τα έθιμα 12ημέρου των Μικρασιατών της Λέρου.

 

Ο Δήμος Περάματος διοργανώνει κάθε Κυριακή διαδικτυακές λαογραφικές εκδηλώσεις για τον ελληνικό πολιτισμό, οι οποίες μας φέρνουν πιο κοντά στον λαϊκό πολιτισμό πολλών περιοχών της χώρας. Αυτές τις ζωντανές διαδικτυακές συναντήσεις μπορούν να τις παρακολουθήσουν όλοι οι δημότες μας δωρεάν μέσω της πλατφόρμας Ζοοm.

 

Κάθε εβδομάδα καλεσμένοι μας από την επαρχία παρουσιάζουν την περιοχή τους και στο τέλος της κάθε εισήγησης μπορούμε να τοποθετούμαστε και να θέτουμε τυχόν απορίες μας. Συντονιστής αυτών των συναντήσεων είναι ο χοροδιδάσκαλος του Δήμου μας κ. Κώστας Τουλάτος.

 

Παράλληλα γίνεται και live μετάδοση από το προφίλ του Δήμου μας στο Facebook για εκείνους τους φίλους μας που επιθυμούν να παρακολουθήσουν με αυτόν τον τρόπο τις συζητήσεις/εκδηλώσεις μας!

 

Η ηλεκτρονική διεύθυνση της εκδήλωσης για να μπορέσετε να συμμετέχετε ενεργά στη συζήτηση είναι η εξής:  https://us02web.zoom.us/j/85916304802