Συμμετέχουμε στη διαδικασία απογραφής – Ισχυροποιούμε τον Δήμο Περάματος, στηρίζουμε τον τόπο που ζούμε!

Συμμετέχουμε στη διαδικασία απογραφής – Ισχυροποιούμε τον Δήμο Περάματος, στηρίζουμε τον τόπο που ζούμε!

Η διαδικασία απογραφής Πληθυσμού, Κατοικιών και Κτιρίων με ευθύνη της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) είναι σε εξέλιξη και θα διαρκέσει μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου. Η συμμετοχή στην απογραφή είναι ιδιαιτέρως σημαντική, καθώς θα αποτυπώσει το πραγματικό μέγεθος της πόλης του Περάματος και θα συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων των πολιτών.

 

Η απογραφή διεξάγεται μία φορά στα 10 χρόνια και με βάση τα στοιχεία που θα προκύψουν θα διαμορφωθεί η εικόνα για τον πραγματικό πληθυσμό της πόλης συμπεριλαμβανομένων και των ετεροδημοτών. Με βάση τα αποτελέσματα της απογραφής και της καταγραφής κτιρίων και πληθυσμού, καθορίζονται οι χρηματοδοτήσεις, ο σχεδιασμός, η κατασκευή μεγάλων έργων και υποδομών, καθώς και η συμμετοχή σε ευρωπαϊκά προγράμματα και δράσεις. Συνεπώς, είναι καθοριστικό για την ενίσχυση της «φωνής» του Δήμου Περάματος στα κέντρα της λήψης των αποφάσεων να απογραφούν οι δημότες, αλλά και όσοι διαμένουν στον Δήμο.

 

Η βοήθεια και η συνεργασία όλων των πολιτών είναι πολύτιμη, ώστε να διευκολυνθεί το έργο των απογραφέων της ΕΛΣΤΑΤ και να μπορέσει να αποτυπωθεί ο πραγματικός πληθυσμός του Δήμου Περάματος.

 

Στον Δήμο μας λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 2132037219 για επιπλέον πληροφορίες και καθοδήγηση σχετικά με την διαδικασία και τον τρόπο που μπορείτε να απογραφείτε.

 

Ο Δήμαρχος Περάματος Γιάννης Λαγουδάκης σε δήλωσή του τόνισε τα εξής:

 

«Συμμετέχουμε στη διαδικασία της απογραφής και στηρίζουμε με αυτόν τον τρόπο την πόλη μας. Δεν πρέπει να λείψει κανένας από αυτή την ιδιαιτέρως σημαντική διαδικασία, γιατί για τα επόμενα δέκα χρόνια από το αποτέλεσμα που θα προκύψει διαμορφώνεται η χρηματοδότηση του Δήμου από τους κρατικούς πόρους, καθορίζονται οι πολιτικές στο επίπεδο των υποδομών και όχι μόνο. Η απογραφή πληθυσμού, κατοικιών και κτηρίων έχει σημαντικό αντίκτυπο στην οικονομική και κοινωνική αποτύπωση του Δήμου Περάματος. Συνεργαστείτε με τους απογραφείς της στατιστικής υπηρεσίας. Ισχυρός Δήμος Περάματος, όφελος για τον δημότη! Από την απογραφή δεν πρέπει να λείψει κανείς».

 

Αναλυτικές οδηγίες πώς θα απογραφείτε:

 

  • Μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου οι περίπου 60.000 απογραφείς της ΕΛΣΤΑΤ θα εναποθέσουν έναν κλειστό φάκελο σε κάθε οικία, διαμέρισμα ή κατάλυμα με έναν μοναδικό κωδικό αριθμό που θα αντιστοιχεί στη συγκεκριμένη κατοικία. Έπειτα, ένας εκπρόσωπος του νοικοκυριού θα μπορεί να εισέλθει στην ειδική εφαρμογή της απογραφής, μέσω του www.gov.gr, χρησιμοποιώντας τον μοναδικό αυτόν κωδικό και τους κωδικούς taxis ώστε να συμπληρώσει το ερωτηματολόγιο για την κατοικία και τα μέλη του νοικοκυριού του.

 

  • Σε κάθε βήμα, οι απογραφόμενοι μπορούν να επικοινωνούν τηλεφωνικά με τον απογραφέα τους για ερωτήσεις / διευκρινίσεις.

 

  • Από τις 27 Νοεμβρίου μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου για όσους πολίτες που για οποιονδήποτε λόγο (π.χ. μη εξοικείωση με νέες τεχνολογίες), δεν μπορέσουν να αυτοαπογραφούν ηλεκτρονικά, θα τους επισκεφτεί ο απογραφέας της ΕΛΣΤΑΤ για να τους απογράψει με τη συνηθισμένη μέθοδο «πόρτα-πόρτα», όπως συνέβη και σε προηγούμενες απογραφές.

 

  • Κατά τη διάρκεια της εργασίας τους, όλοι οι απογραφείς της ΕΛΣΤΑΤ φέρουν, εκτός από την αστυνομική τους ταυτότητα, ειδική κονκάρδα με το σήμα της ΕΛΣΤΑΤ, στην οποία αναγράφονται τα στοιχεία τους, καθώς και έντυπο ορισμού με τη φωτογραφία τους και σφραγίδα της ΕΛΣΤΑΤ. Επίσης είναι υποχρεωμένοι να τηρούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς της νόσου του Κορωνοϊού COVID-19.

 

Ακολουθεί σχετικό ενημερωτικό και οπτικοακουστικό υλικό την επίσημη ιστοσελίδα της ΕΛΣΤΑΤ:

https://www.statistics.gr/el/home

Για τη διαδικασία απογραφής:

Για την ασφάλεια των δεδομένων: