25η Νοεμβρίου «Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών»

25η Νοεμβρίου «Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών»

Σύμφωνα με την 1η ετήσια έκθεση για τη βία κατά των γυναικών, από την Γενική Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας Φύλων, ο  όρος «βία κατά των γυναικών και των κοριτσιών» αποτελεί μια πολύ σοβαρή παραβίαση των ανθρώπινων δικαιωμάτων και περιγράφει την άνιση σχέση ισχύος μεταξύ του γυναικείου και του ανδρικού φύλου.

 

Η βία μπορεί να λαμβάνει μορφές όπως η σωματική βία, σεξουαλική βία, ψυχολογική βλάβη συμπεριλαμβανομένων τις απειλές των παραπάνω πράξεων ή τον εξαναγκασμό ή την αυθαίρετη στέρηση της ελευθερίας είτε μέσα στην οικογένεια, είτε στην κοινωνία (βιασμός, σεξουαλική κακοποίηση, σεξουαλική παρενόχληση στην εργασία, trafficking/σωματεμπορία).

 

Την πρώτη περίοδο της πανδημίας του Covid-19, η βία κατά των γυναικών χαρακτηρίστηκε από το Συμβούλιο της Ευρώπης ως η «σκιώδης πανδημία». Η παραμονή στο σπίτι για κάποιες γυναίκες δεν είναι ασφαλής και ο κίνδυνος έκθεσής τους σε διάφορες μορφές βίας πήρε αυξητικές διαστάσεις.

 

Με αφορμή τη Διεθνής Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής και το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Περάματος θα παρέχει υπηρεσίες ενημέρωσης και υποστήριξης σε γυναίκες που επιθυμούν να λάβουν πληροφορίες σχετικά τη βία κατά των γυναικών και την υποστήριξη των θυμάτων.

 

Στην είσοδο του Δημαρχιακού Μεγάρου, στο Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής (Λ. Δημοκρατίας 28) καθώς και στο Κέντρο Κοινότητας (Βοσπόρου 11Β) μπορείτε να λαμβάνεται ενημερωτικά έντυπα σχετικά με τα συμβουλευτικά Κέντρα και την 24ωρη τηλεφωνική Γραμμή SOS – Κατά της Βίας, Υπέρ των Γυναικών 15900.

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τους Κοινωνικούς Λειτουργούς:

Ντζελέπη Ιωάννα- Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής, 213 2037 107

Λίτινα Δήμητρα – Κέντρο Κοινότητας, 210 4014151

Πριλίγκου Αθανασία- Κέντρο Κοινότητας, 210 4014151