Τα Άγια Θεοφάνεια στο Δήμο Περάματος

Τα Άγια Θεοφάνεια στο Δήμο Περάματος

Με μεγαλοπρέπεια και θρησκευτική ευλάβεια τελέστηκαν χθες τα Θεοφάνεια στο Δήμο Περάματος.

Έπειτα από την Θεία Λειτουργία, το εκκλησίασμα κατευθύνθηκε στο λιμανάκι (τέρμα) Περάματος, όπου πραγματοποιήθηκε ο καθαγιασμός των Υδάτων από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νικαίας κ.κ. Αλέξιο.

Ο Δήμαρχος Περάματος Γιάννης Λαγουδάκης σε δήλωσή του τόνισε τα εξής:

«Η ημέρα αυτή είναι μία από τις σπουδαιότερες για την Ορθοδοξία και τον Ελληνισμό, καθώς συμβολίζει το φως, την ελπίδα και την πνευματική διαύγεια, στοιχεία που είναι απαραίτητα στους σκοτεινούς καιρούς της πανδημίας του κορωνοϊού που βιώνουμε τα τελευταία δύο χρόνια.

Τα Άγια Θεοφάνεια, με τον αγιασμό των υδάτων, θυμίζουν σε όλους μας το μήνυμα της Φώτισης που έλαβε ο Ιησούς στον Ιορδάνη Ποταμό, το οποίο αποτελεί την αφετηρία για την ψυχική κάθαρση και την πνευματική αναγέννηση των ανθρώπων, καθώς προχωρούμε στο δρόμο της συμπόνιας, της αγάπης, της ενότητας και της αλληλεγγύης.

Στην πόλη μας εορτάστηκαν με την τήρηση όλων των απαραίτητων υγειονομικών μέτρων. Μακάρι να απαλλαγούμε σύντομα από τον εφιάλτη του κορωνοϊού, ώστε να πραγματοποιούνται οι εορτασμοί κάτω από καλύτερες συνθήκες και με την λαμπρότητα που τους αρμόζει.

Ως Δημοτική Αρχή θέλω να σας διαβεβαιώσω πως με υψηλό αίσθημα ευθύνης, υπευθυνότητα και σύνεση διαχειριζόμαστε το σήμερα, ενώ την ίδια στιγμή σχεδιάζουμε ένα καλύτερο αύριο για την πόλη μας. Αισθανόμαστε περήφανοι για το έργο και την έντιμη προσπάθειά μας και μπορούμε να σας κοιτάμε στα μάτια με τη βεβαιότητα ότι επιτελούμε με ευσυνειδησία το καθήκον μας.

 

Χρόνια Πολλά και Καλή Φώτιση».