Δήμος Περάματος: Διανομή τροφίμων, ειδών πρώτης ανάγκης και ζεστών γευμάτων από την Κοινωνική Υπηρεσία

Δήμος Περάματος: Διανομή τροφίμων, ειδών πρώτης ανάγκης και ζεστών γευμάτων από την Κοινωνική Υπηρεσία

Στη σημαντική ενίσχυση των κοινωνικών του δομών προχώρησε ο Δήμος Περάματος εξασφαλίζοντας επιπλέον χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής, δείχνοντας με αυτόν το τρόπο έμπρακτα τη στήριξή του στους αδύναμους συμπολίτες μας και στα ευάλωτα νοικοκυριά της πόλης.

 

Τη Δευτέρα 31 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε από την Κοινωνική Υπηρεσία, η διανομή του Ιανουαρίου στους ωφελούμενους του Κοινωνικού Παντοπωλείου, όπου δόθηκαν τρόφιμα νωπά και μακράς διαρκείας, είδη πρώτης ανάγκης και βρεφικά σε 120 νοικοκυριά που έχουν απόλυτη ανάγκη.

 

Η αρμόδια Υπηρεσία έχει φροντίσει ώστε να συσκευάζονται και να διανέμονται στους ωφελούμενους τα τρόφιμα και τα είδη πρώτης ανάγκης με την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, αποφεύγοντας την πιθανότητα συγχρωτισμού. Η διανομή συνεχίζεται για όσους συνδημότες μας χρειάζονται αυτά τα αγαθά.

 

Ο Δήμος Περάματος και η Κοινωνική Υπηρεσία, επίσης, ανακοινώνει ότι από τις 7 Φεβρουαρίου θα λειτουργήσει Δομή Παροχής Συσσιτίου, όπου θα προσφέρονται καθημερινά δύο δωρεάν γεύματα σε σταθερή βάση σε συμπολίτες που έχουν ανάγκη.

 

 

Περίπου 100 ωφελούμενοι θα παραλαμβάνουν καθημερινά ζεστά γεύματα, σαλάτα, ψωμί και φρούτο εποχής. Το συσσίτιο λειτουργεί ώστε να προστατεύονται οι ωφελούμενοι, η ανωνυμία τους και τα προσωπικά τους δεδομένα. Μάλιστα, ο Δήμος Περάματος, έχει μεριμνήσει, ώστε να παραδοθούν κατ’ οίκον από την Κοινωνική Υπηρεσία τα ζεστά γεύματα, στους ωφελούμενους, που έχουν καταγραφεί και έχουν αποδεδειγμένη αδυναμία, λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας, να προσέλθουν και να τα παραλάβουν.

 

 

Ο Δήμαρχος Περάματος Γιάννης Λαγουδάκης δήλωσε:

 

 

«Ενισχύσαμε και δημιουργήσαμε, αξιοποιώντας και εθνικά & κοινοτικά προγράμματα, κοινωνικές δομές στον Δήμο Περάματος, οι οποίες μπορούν να στηρίξουν τους συμπολίτες μας που πλήττονται περισσότερο, ώστε να τους εξασφαλίσουμε συνθήκες αξιοπρεπούς διαβίωσης.

 

Παράλληλα, με το εφάπαξ βοήθημα που δίνεται σε νοικοκυριά με χαμηλά εισοδήματα, για την επανασύνδεση της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, δημιουργήσαμε ένα ισχυρό πλέγμα προστασίας, συμπολιτών μας που αντιμετωπίζουν προβλήματα, επιβίωσης, φτώχειας και ανεργίας. Ειδική μέριμνα υπάρχει από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου μας για τους συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν προβλήματα αναπηρίας (ΑμεΑ).

 

Ευχαριστώ θερμά τόσο την Κοινωνική Υπηρεσία για την άρτια οργάνωση, όσο και τους υπαλλήλους του Δήμου Περάματος, που συνεισφέρουν με όλες τις δυνάμεις τους, για να επιτελέσουμε από κοινού αυτό το σημαντικό κοινωνικό έργο».