Ο Δήμος Περάματος στέκεται στο πλευρό του Ουκρανικού λαού συλλέγοντας είδη πρώτης ανάγκης

Ο Δήμος Περάματος στέκεται στο πλευρό του Ουκρανικού λαού συλλέγοντας είδη πρώτης ανάγκης

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία προκάλεσε μία νέα ανθρωπιστική και προσφυγική κρίση. Εκατομμύρια κάτοικοι αναγκάστηκαν να φύγουν από τα σπίτια τους, ενώ άμαχοι, μεταξύ αυτών και μικρά παιδιά, έχασαν άδικα τη ζωή τους.

 

Οι πολίτες της Ουκρανίας λόγω της επισιτιστικής κρίσης και της επιδείνωσης των υγειονομικών συνθηκών χρήζουν άμεσης βοήθειας και ζητούν την έμπρακτη στήριξή μας.

 

Ο Δήμος Περάματος καλεί τους δημότες και τους φορείς της πόλης να συμμετέχουν στην καμπάνια αλληλεγγύης του Δήμου προς τον Ουκρανικό λαό με τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης.

 

Οι πολίτες που επιθυμούν να συνδράμουν στην προσπάθεια αυτή μπορούν να προσέλθουν από την Πέμπτη 10 Μαρτίου έως την Παρασκευή 11 Μαρτίου, καθώς και από τη Δευτέρα 14 Μαρτίου έως την Παρασκευή 18 Μαρτίου, 09:00 με 14.00, στο Β’ ΚΑΠΗ του Δήμου Περάματος, στη διεύθυνση Λ. Ειρήνης 36 και Βοσπόρου 11Β.

 

Τα είδη που συλλέγονται είναι ενδεικτικά τα εξής:

– Ιατροφαρμακευτικό υλικό (παυσίπονα, αντιφλεγμονώδη, γάζες, επίδεσμοι, κουτιά πρώτων βοηθειών, οινόπνευμα, φυσιολογικοί οροί, κ.ά.)

– Ζεστά ρούχα για παιδιά και ενήλικες

– Παπλώματα, κλινοσκεπάσματα, υπνόσακοι, υποστρώματα

– Είδη βρεφικής φροντίδας (πάνες, κ.ά.)

– Βρεφικές τροφές και παιδικά γάλατα

– Είδη ατομικής υγιεινής

– Γάλατα και τρόφιμα μακράς διάρκειας

– Κονσέρβες

– Δημητριακά, παξιμάδια

 

Ο Δήμαρχος Περάματος Γιάννης Λαγουδάκης σε δήλωσή του τόνισε τα εξής:

 

«Το Πέραμα για ακόμη μία φορά δείχνει αλληλεγγύη και ανθρωπιά στους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται από τον πόλεμο. Εκφράζουμε ολόψυχα την αμέριστη συμπαράστασή μας και την έμπρακτη στήριξή μας στον άμαχο πληθυσμό μέσα από τη σημαντική αυτή δράση συλλογής ειδών πρώτης ανάγκης. Στηρίζουμε κάθε πρωτοβουλία που μπορεί να συμβάλλει στο τέλος της αιματοχυσίας και της νέας προσφυγικής κρίσης».