Ανακοίνωση Δήμου Περάματος: «Απαράδεκτη η στάση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη στις επανειλημμένες εκκλήσεις μας για αποτελεσματικότερη φύλαξη των υποδομών του Δήμου Περάματος»

Ανακοίνωση Δήμου Περάματος: «Απαράδεκτη η στάση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη στις επανειλημμένες εκκλήσεις μας για αποτελεσματικότερη φύλαξη των υποδομών του Δήμου Περάματος»

Ως Δημοτική Αρχή του Δήμου Περάματος έχουμε θέσει  επανειλημμένα στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη το μείζον ζήτημα της φύλαξης της δημοτικής περιουσίας, αφού το φαινόμενο των καταστροφών έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις και παρατηρείται παντού, στις παιδικές χαρές, στις πλατείες, στα σχολεία, στις αθλητικές εγκαταστάσεις της πόλης και αλλού.

 

Παράλληλα, ομάδες Ρομά έχουν κατασκηνώσει σε σημεία της πόλης και διαβιούν κάτω από άθλιες συνθήκες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι χώροι αυτοί να είναι επικίνδυνοι για την υγεία των Ρομά, αλλά και για την ασφάλεια των δημοτών του Περάματος, οι οποίοι συχνά δέχονται επιθέσεις και καταγγέλλουν πως η Ελληνική Αστυνομία είναι απούσα.

 

Όπως έχουμε αναφέρει και στο παρελθόν, το τοπικό αστυνομικό τμήμα καταβάλλει σημαντική προσπάθεια για να επιλύσει τα καθημερινά προβλήματα των πολιτών, αλλά λόγω της υποστελέχωσής του είναι αναγκαίο να ενισχυθεί. Μόνο τότε θα είναι σε θέση να ανταποκριθεί στα ολοένα και αυξανόμενα προβλήματα, γεγονός που το έχουμε επισημάνει στο αρμόδιο Υπουργείο.

 

Αξίζει να σημειωθεί πως από την πλευρά μας έχουμε κάνει όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας, η οποία δυστυχώς καταργήθηκε το 2013. Αναμένουμε -χωρίς ωστόσο απτά αποτελέσματα- από την κυβέρνηση να προκηρύξει διαγωνισμό για να προσλάβουμε το απαιτούμενο προσωπικό.

 

Η μεγάλη και καθημερινή προσπάθεια των εργαζομένων του Δήμου Περάματος να συντηρήσουν και να επισκευάσουν χώρους αναγκαίους για την ποιότητα ζωής των πολιτών εμποδίζεται από κάποιους που εσκεμμένα προβαίνουν σε πράξεις βίας και ανομίας, γνωρίζοντας, όπως αποδεικνύεται στην πράξη, πως θα μείνουν ατιμώρητοι.

 

Σε κάθε περίπτωση δεν θα μείνουμε θεατές της αδυναμίας ή της ανικανότητας κάποιων να λάβουν τα αναγκαία μέτρα αποτροπής τέτοιων καταστάσεων που βλάπτουν πρωτίστως τους δημότες, οι οποίοι δεν μπορούν να απολαύσουν χώρους που έχουν δημιουργηθεί γι’ αυτούς.

 

Για την ενίσχυση του αισθήματος της ασφάλειας των δημοτών, αλλά και της προστασίας της δημοτικής μας περιουσίας θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας -εξετάζοντας όλα τα ενδεχόμενα- αφού είναι επιτακτική ανάγκη να αποτραπούν αντίστοιχοι βανδαλισμοί στο μέλλον.

 

Απευθύνουμε έκκληση γι’ ακόμα μία φορά στο αρμόδιο υπουργείο να αντιληφθεί την ανάγκη προστασίας των δημοτικών χώρων και να προχωρήσει στις αναγκαίες ενέργειες για να μπει ένα τέλος σε αυτές τις απαράδεκτες πράξεις που φανερώνουν έλλειμμα παιδείας και κοινωνικής συνείδησης.