Το Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο στο Πέραμα

Το Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο στο Πέραμα

Ο Δήμος Περάματος φέρνει το Σάββατο και την Κυριακή 4 και 5 Ιουνίου στο Ανοιχτό Δημοτικό Στάδιο Πρόνοια το Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο – Planetarium On The Go και καλεί μικρούς και μεγάλους να γνωρίσουν τον έναστρο ουρανό μέσα από μία μοναδική οπτικοακουστική διδακτική εμπειρία!

 

Το Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο, μοναδικό στο είδος του – μια ειδική ημιμόνιμη φορητή κατασκευή σταθερού θόλου με καρέκλες για τους θεατές, ταξιδεύει σε όλη τη χώρα προσφέροντας μία μοναδική οπτικοακουστική διδακτική εμπειρία. Κυρίαρχο χαρακτηριστικό του είναι η ημισφαιρική οθόνη προβολής διαμέτρου 6 μέτρων και με επιφάνεια εμβαδού 57 τετραγωνικών μέτρων!

 

Παράλληλα με τις προβολές θα γίνεται και παρατήρηση με τηλεσκόπιο, εφόσον το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες.

 

Πρόγραμμα Προβολών – είσοδος ελεύθερη

Σάββατο 4 Ιουνίου

17:30 – Ο Μαγεμένος Ύφαλος – Kaluoka Hina

18:00 – Το Ηλιακό Μας Σύστημα

18:20 – Ένας Τέλειος Μικρός Πλανήτης

18:50 – Ένας Τέλειος Μικρός Πλανήτης

19:20 – Το Ηλιακό Μας Σύστημα

19:40 – Ένας Τέλειος Μικρός Πλανήτης

20:10 – Ταξίδι Στο Σύμπαν

20:30 – Το Κλίμα Της Γης

21:00 – Διεθνής Διαστημικός Σταθμός: Το Σκαλοπάτι Για Τον Πλανήτη Άρη

21:30 – Ο Ήλιος: Το Ζωντανό Μας Άστρο

22:00 – Το Φάντασμα του Σύμπαντος: Η Αναζήτηση της Σκοτεινής Ύλης

22:30 – Το Κλίμα Της Γης

23:00 – Ταξίδι Στο Σύμπαν

 

Κυριακή 5 Ιουνίου

10:30 – Ο Μαγεμένος Ύφαλος- Kaluoka Hina

11:00 – Το Ηλιακό Μας Σύστημα

11:20 – Ένας Τέλειος Μικρός Πλανήτης

11:50 – Το Ηλιακό Μας Σύστημα

12:10 – Ένας Τέλειος Μικρός Πλανήτης

12:40 – Ταξίδι Στο Σύμπαν

13:00 – Ο Ήλιος: Το Ζωντανό Μας Άστρο

13:30 – Διεθνής Διαστημικός Σταθμός: Το Σκαλοπάτι Για Τον Πλανήτη Άρη

14:00 – Το Φάντασμα του Σύμπαντος: Η Αναζήτηση της Σκοτεινής Ύλης

14:30 – Το Κλίμα Της Γης

15:00 – Ταξίδι Στο Σύμπαν

 

Τις περιγραφές και τα τρέιλερ των διαθέσιμων ταινιών θόλου θα βρείτε εδώ:

http://planetariumotg.gr/productions.html

 

 

Οι Ταινίες Θόλου που θα προβληθούν είναι:

 

Ταξίδι Στο Σύμπαν (Για ενήλικο κοινό και για παιδιά 10+)

Η παράσταση μας ταξιδεύει στα άστρα και τους γαλαξίες – στο Σύμπαν – όπως αυτά περιγράφονται από τη σύγχρονη επιστήμη. Το ταξίδι αυτό παρέχει στον θεατή μια ολοκληρωμένη εικόνα του αστρονομικού Σύμπαντος, με τρόπο απλό, εντυπωσιακό και αφηγηματικό. Αποτελεί το δεύτερο μέρος του ντοκιμαντέρ “Από τη Γη στο Σύμπαν” το οποίο προβάλλεται σε περισσότερα από 700 πλανητάρια σε ολόκληρο τον κόσμο και έχει μεταφραστεί σε 27 γλώσσες.

 

Το Ηλιακό Μας Σύστημα (Για ενήλικο κοινό και για παιδιά 10+)

Η παράσταση μας ταξιδεύει στο Ηλιακό μας σύστημα. Ο σκηνοθέτης χρησιμοποιεί πραγματικές εικόνες από τα μεγαλύτερα τηλεσκόπια του κόσμου, για να μας μεταφέρει στον Ήλιο, σε όλους του πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος, μα και στους νάνους πλανήτες, φεγγάρια, αστεροειδείς και τους εντυπωσιακούς κομήτες. Αποτελεί το πρώτο μέρος του ντοκιμαντέρ “Από τη Γη στο Σύμπαν”.

 

Ο Μαγεμένος Ύφαλος – Kaluoka Hina (Ηλικίες 5+)

Η ταινία μας μεταφέρει στα βάθη της θάλασσας σε έναν κοραλλιογενή ύφαλο, ένα μοναδικό κόσμο, πολύχρωμο και ξένο, γεμάτο περιπέτειες και κίνδυνους, αινίγματα και μυστήρια, παλιούς θρύλους και μύθους, έναν κόσμο που κατοικείται από πλάσματα με χιούμορ και θάρρος, αξιαγάπητα και παράξενα, γοητευτικά και επικίνδυνα.

 

Ένας Τέλειος Μικρός Πλανήτης (Ηλικίες 6 με 12 ετών)

Ανακαλύψτε το ηλιακό μας σύστημα μέσα από μια διαφορετική οπτική ματιά – μέσω μιας εξωγήινης οικογένειας που αναζητά τον τέλειο πλανήτη για τις διακοπές της. Πετάξτε πάνω από την επιφάνεια του Πλούτωνα, τον πιο γνωστό μας Νάνο Πλανήτη. Βουτήξτε στους παγωμένους γκρεμούς της Μιράντα – δορυφόρου του Ουρανού. Ταξιδέψτε μέσα από τους δακτυλίους του Κρόνου. Νιώστε τις καταιγίδες και τους κεραυνούς στον Δία. Και περπατήστε στην επιφάνεια του Άρη. Ποιον προορισμό θα επιλέγατε; Αυτό είναι ένα ταξίδι στο ηλιακό σύστημα για διαστημικούς ταξιδιώτες όλων των ηλικιών.

 

Ο Ήλιος – Το Ζωντανό Μας Άστρο (Για ενήλικο κοινό και για παιδιά 10+)

Ο Ήλιος είναι ένα τυπικό μέτριο αστέρι, που καταναλώνει 600 εκατομμύρια τόνους υδρογόνου κάθε δευτερόλεπτο και η μάζα του ξεπερνά κατά 500 φορές τη συνολική μάζα των πλανητών. Ανακαλύψτε τα μυστικά του άστρου μας σε αυτή την πλανηταριακή παράσταση και απολαύστε εικόνες – όπως δεν τις έχετε δει ποτέ – από τη βίαιη επιφάνεια του Ήλιου στο επιβλητικό περιβάλλον του Φορητού Ψηφιακού Πλανητάριου.

 

Το Κλίμα Της Γης (Για ενήλικο κοινό και για παιδιά 8+)

Η θέση της Γης στο Ηλιακό Σύστημα δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες για την ανάπτυξη και την εξέλιξη της ζωής. Ελάτε να ανακαλύψουμε τα χαρακτηριστικά του πλανήτη μας που διαμορφώνουν τον Καιρό και το Κλίμα. Παγετώδεις εποχές εναλλάσσονται με θερμές περιόδους, μα τα τελευταία χρόνια ένας νέος παράγοντας αλλαγής του κλίματος προστέθηκε, η σε μεγάλη κλίμακα ανθρώπινη επέμβαση στο φυσικό περιβάλλον.

 

Διεθνής Διαστημικός Σταθμός: Το Σκαλοπάτι Για Τον Πλανήτη Άρη (Για ενήλικο κοινό και για παιδιά 8+)

Το 1998 ξεκίνησε στο διάστημα, η συναρμολόγηση ενός δορυφόρου που θα ήταν δεύτερος σε μέγεθος και φωτεινότητα πίσω μόνο από τη Σελήνη …του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού. Η κατασκευή του ολοκληρώθηκε το 2011 φθάνοντας σήμερα σε μέγεθος όσο ένα γήπεδο ποδοσφαίρου. Ο ρόλος του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού στην ανάπτυξη του διαστημικού προγράμματος είναι τεράστιος, ενώ παράλληλα οι γνώσεις που αποκομίζουμε βελτιώνουν τη ζωή μας εδώ στη Γη. Τελικά αυτός ο δορυφόρος θα είναι το εφαλτήριο, που θα επιτρέψει σε έθνη από όλο τον κόσμο να προετοιμαστούν ώστε να κάνουν το επόμενο τεράστιο άλμα πέρα από τη Σελήνη, στέλνοντας τον άνθρωπο στον Άρη και το υπόλοιπο Ηλιακό Σύστημα.

 

Το Φάντασμα του Σύμπαντος: Η Αναζήτηση της σκοτεινής ύλης (Για ενήλικο κοινό και για παιδιά 12+)

Η ταινία αποκαλύπτει τους πρώτους υπαινιγμούς της ύπαρξης της σκοτεινής ύλης και ταξιδεύει τον θεατή μέχρι τον Μεγάλο Επιταχυντή Αδρονίων στο CERN, δείχνοντας πώς οι επιστήμονες σε όλο τον κόσμο συνεργάζονται για να ερευνήσουν τα συστατικά της σκοτεινής ύλης.