Συνάντηση Δημάρχου Περάματος Γιάννη Λαγουδάκη με τον Υφ. Προστασίας του Πολίτη Λευτέρη Οικονόμου

Συνάντηση Δημάρχου Περάματος Γιάννη Λαγουδάκη με τον Υφ. Προστασίας του Πολίτη Λευτέρη Οικονόμου

Με τον Υφυπουργό Λευτέρη Οικονόμου συναντήθηκε την Τετάρτη 8 Ιουνίου στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ο Δήμαρχος Περάματος Γιάννη Λαγουδάκης, ο οποίος έθεσε στον Υφυπουργό, αλλά και στους επικεφαλής της αστυνομίας, καίρια ζητήματα που απασχολούν τη Δημοτική Αρχή και σχετίζονται με την άμεση ανάγκη ενίσχυσης της αστυνόμευσης της περιοχής, καθώς και με την ανάγκη λήψης των κατάλληλων μέτρων για την τόνωση του αισθήματος της ασφάλειας των πολιτών.

 

Ειδικότερα, ο Δήμαρχος Περάματος ανέδειξε -μεταξύ άλλων- τα κάτωθι ζητήματα που ταλανίζουν τους δημότες της πόλης:

 

  • Τα φαινόμενα παραβατικότητας και οι συνεχείς βανδαλισμοί κοινόχρηστων χώρων
  • Η ανεξέλεγκτη κατάσταση με τους Ρομά, οι οποίοι δημιουργούν καταυλισμούς σε διάφορα σημεία της πόλης
  • Η υποστελέχωση του Αστυνομικού Τμήματος Περάματος
  • Η κυκλοφοριακή συμφόρηση στους κεντρικούς οδικούς άξονες λόγω του Πορθμείου που εντάθηκε από τα έργα της ΟΛΠ ΑΕ στην είσοδο της πόλης
  • Η παραβατικότητα, λόγω έλλειψης αστυνόμευσης στο παζάρι του Σχιστού

 

Ο Δήμαρχος Περάματος Γιάννης Λαγουδάκης συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου, Δημήτρη Στάθη, ζήτησε από τον Υφ. Προστασίας του Πολίτη την άμεση ενίσχυση της αστυνόμευσης στην πόλη για να ελεγχθεί και να περιοριστεί η παραβατικότητα.

 

Από την πλευρά του ο κ. Οικονόμου άκουσε με αυξημένη προσοχή τα αιτήματα του Δημάρχου Περάματος και δεσμεύτηκε πως το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, θα υλοποιήσει στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις με συστηματικό τρόπο ώστε να υπάρξει αποτροπή και εξάλειψη τέτοιων φαινομένων.

 

Μετά το πέρας της συνάντησης ο Δήμαρχος Περάματος Γιάννης Λαγουδάκης δήλωσε:

 

«Ενημερώσαμε πλήρως τον Υφ. Προστασίας του Πολίτη κ. Λευτέρη Οικονόμου, για τα ζητήματα ασφάλειας, που αντιμετωπίζουμε στον Δήμο Περάματος. Ένα θέμα πολυπαραγοντικό, που η Τοπική Αυτοδιοίκηση, δεν έχει καμία αρμοδιότητα για να το λύσει, μπορεί μόνο να το αναδείξει και να πιέσει του αρμόδιους, όπως και κάνουμε όλα αυτά τα χρόνια που είμαστε στη Διοίκηση του Δήμου και που φυσικά θα συνεχίσουμε να κάνουμε.

Ζητάμε τη συνεχή, αδιάληπτη και ενισχυμένη παρουσία της Αστυνομίας  στην περιοχή μας. Προς αυτή την κατεύθυνση θα μπορούσε να βοηθήσει η ενίσχυση του ΑΤ Περάματος, του Τμήματος Ασφαλείας Περάματος, αλλά και του Β’ Τμήματος Τροχαίας Πειραιά. Πρέπει από την Πολιτεία να εξαλειφθούν τα φαινόμενα παραβατικότητας, να προστατευθεί η δημόσια περιουσία και να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών».