Δήλωση Δημάρχου Περάματος Γιάννη Λαγουδάκη: «Οι ανίερες μπίζνες της Σχιστό Α.Ε. βρίσκουν την τοπική κοινωνία αντίθετη»

Δήλωση Δημάρχου Περάματος Γιάννη Λαγουδάκη: «Οι ανίερες μπίζνες της Σχιστό Α.Ε. βρίσκουν την τοπική κοινωνία αντίθετη»

Η Εκκλησία της Ελλάδος παρουσιάζει σήμερα στο Σχιστό Περάματος τα επιχειρηματικά της σχέδια παρουσία μάλιστα, όπως έχει ανακοινωθεί, του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.
Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος είναι πρόεδρος της εταιρείας «Σχιστό Α.Ε.», η οποία επιδιώκει να εκμεταλλευτεί μία έκταση 3.000 στρεμμάτων που διαθέτει η Εκκλησία της Ελλάδος στο Σχιστό και στο μεγαλύτερο μέρος της βρίσκεται εντός διοικητικών και γεωγραφικών ορίων του Δήμου Περάματος.
Σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε μέχρι σήμερα -κυρίως από δημοσιεύματα στον τύπο- στις επιδιώξεις της εταιρείας περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων η χωροθέτηση ζώνης με χρήση μεταφοράς απορριμμάτων και η κατασκευή αποθηκευτικών και φορτοεκφορτωτικών χώρων, που συνδέονται με την παροχή υπηρεσιών στο λιμάνι, τη στιγμή μάλιστα που η έκταση σε μεγάλο τμήμα της έχει χαρακτηριστεί ως δασική, αλλά και αρχαιολογικός χώρος.
Είναι απαράδεκτο ένας τέτοιος σχεδιασμός να γίνεται ερήμην της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αν και ο Δήμος Περάματος επεδίωξε τη συνεννόηση και το διάλογο.
Είναι βαθιά προσβλητικό να μην σέβονται τους πολίτες του Περάματος και του ευρύτερου Πειραιά και να αδιαφορούν για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις που επιφέρουν οι ανίερες μπίζνες πολλών εκατομμυρίων ευρώ.
Είναι σαφές, πως είμαστε αντίθετοι σε οποιονδήποτε σχεδιασμό δύναται να επιφέρει αρνητικές συνέπειες στους κατοίκους της πόλης, καθώς και επιπρόσθετες επιβαρύνσεις στο περιβάλλον και στην υγεία των πολιτών.