Μήνυμα του Δημάρχου Περάματος Γιάννη Λαγουδάκη για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Μήνυμα του Δημάρχου Περάματος Γιάννη Λαγουδάκη για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Μήνυμα του Δημάρχου Περάματος Γιάννη Λαγουδάκη για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία:

Η 3η Δεκεμβρίου αποτελεί μια ιδιαίτερη ημέρα αφιερωμένη στην ισότητα. Καθιερώθηκε το 1992 με απόφαση του ΟΗΕ, ως Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία. Η επέτειος αυτή πέρα από τον ισχυρό συμβολισμό της, απαιτεί από όλους μας συστηματική αλλαγή νοοτροπιών, καθώς επίσης και την υιοθέτηση και την εφαρμογή σύγχρονων λύσεων στα προβλήματα των συνανθρώπων μας.

Η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας στα θέματα των ΑμεΑ πρέπει να θεωρείται δεδομένη, γιατί το δικαίωμα στη ζωή αποτελεί αξίωμα που δεν έχει και ούτε επιδέχεται εξαιρέσεις.

Με αφορμή τα μηνύματα της ημέρας αυτής, οφείλουμε όλοι μας και πρώτα απ’ όλα η Τοπική Αυτοδιοίκηση, να συμβάλλουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην υιοθέτηση πολιτικών ισότιμης ένταξης των ατόμων με ειδικές ανάγκες στο κοινωνικό σύνολο.
Στον Δήμο μας, αφού ήδη εξασφαλίσαμε την χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» και συμμετέχουμε με ιδίους πόρους, για την κατασκευή ραμπών και χώρων υγιεινής, σε όλα τα σχολεία της πόλης μας, δρομολογούμε έργα που θα διευκολύνουν την προσβασιμότητα των ΑμεΑ συμπολιτών μας, σε όλα τα σημεία της πόλης.
Επίσης, δημιουργούμε τις κατάλληλες υποδομές στους κοινόχρηστους χώρους, όπως σε πλατείες αλλά και αθλητικούς χώρους.
Ως Δημοτική Αρχή εστιάζουμε την προσοχή μας στα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ανθρώπων με αναπηρία, δίνοντας έμφαση στην ισότιμη συμμετοχή τους στα κοινωνικά αγαθά με τη δημιουργία κατάλληλων συνθηκών και υποδομών, ώστε όλοι οι πολίτες να έχουν ίσες ευκαιρίες στη μόρφωση, στην απασχόληση, αλλά και στην καθημερινότητα».