Τοποθετήθηκε το πρώτο «Κέντρο Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης» στον Δήμο Περάματος                          

Τοποθετήθηκε το πρώτο «Κέντρο Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης» στον Δήμο Περάματος                          

Τοποθετήθηκε στον Δήμο Περάματος το πρώτο ολοκληρωμένο «Κέντρο Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης», σε ένα από τα κεντρικότερα σημεία της πόλης, την πλατεία Τσορμπατζόγλου.

Ο Δήμος Περάματος, προσανατολισμένος στην κυκλική οικονομία και στην βιώσιμη ανάπτυξη, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και τον ΕΔΣΝΑ εφαρμόζει Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης, στο οποίο όλοι οι δημότες και επιχειρήσεις μπορούν να ανακυκλώνουν άδειες συσκευασίες, συμβάλλοντας ενεργά στην προστασία του περιβάλλοντος.

Το Κέντρο Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης περιλαμβάνει 4 ρεύματα: γυαλί, χαρτί,  αλουμίνιο και πλαστικό. Οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να επιρρίπτουν τα ανακυκλώσιμα υλικά στην υποδοχή και το αυτοματοποιημένο σύστημα που βρίσκεται στο εσωτερικό του τα διαχωρίζει και τα τοποθετεί σε ξεχωριστούς κάδους. Έτσι, η όλη διαδικασία είναι εξαιρετικά εύκολη για όλους.

Ο Δήμαρχος Περάματος Γιάννης Λαγουδάκης για το εν λόγω θέμα τόνισε:

«Το ολοκληρωμένο κέντρο Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης είναι ένας έξυπνος τρόπος για να συνηθίσουν και να εφαρμόσουν οι πολίτες την Ανακύκλωση και να συμβάλουν ενεργά στην προστασία του περιβάλλοντος. Ήδη στον Δήμο Περάματος, με συντονισμένες ενέργειες έχουμε βάλει τις βάσεις για τη δυναμική επανεκκίνηση και λειτουργία του συστήματος Ανακύκλωσης. Έχουμε τοποθετήσει καφέ κάδους για τα βιοαπόβλητα, μπλε κάδους για τα ανακυκλώσιμα και έχουμε εγκαταστήσει  βυθιζόμενους κάδους. Παράλληλα, λειτουργούμε ολοκληρωμένο σύστημα για ανακύκλωση, ηλεκτρικών συσκευών, μπαταριών, ηλεκτρικών λαμπτήρων, ελαστικών, τηγανέλαιων αλλά και ρούχων. Φροντίζουμε να προγραμματίζουμε και να υλοποιούμε έργα που θα αφήσουν «πράσινο» περιβαλλοντικό αποτύπωμα στην πόλη. Οι  περιβαλλοντικές προκλήσεις και οι σχεδιασμοί από πλευράς πολιτείας για τη διαχείριση των απορριμμάτων, μας βρίσκουν κάθετα αντίθετους και διαχρονικά στόχος μας είναι η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών του Περάματος».